Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

YASED Başkanı Erdem: Türkiye-ABD İkili İlişkileri Normalleşmeli

YASED Başkanı Ahmet Erdem, "Türkiye ile ABD arasındaki siyasi sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi ve ikili ilişkilerin kısa süre içinde normale dönmesi beklentisindeyiz. İki müttefik ülkenin bu sorunları aşabileceğine inanıyoruz" dedi.

YASED Başkanı Ahmet Erdem, uluslararası doğrudan yatırımcı şirketlerin, Türkiye ile ABD arasındaki siyasi sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi ve ikili ilişkilerin kısa süre içinde normale dönmesi beklentisinde olduğunu söyledi. Erdem, Türkiye ile ABD’nin vize başvurularını karşılıklı olarak askıya almasının ardından yayınladığı yazılı açıklamasında, “Uluslararası doğrudan yatırımcı şirketler, ülke sınırlarını aşan kalıcı yatırımlarla ülkelerin, halkların birbirleriyle yakınlaşmasına, daha güçlü ilişkiler kurmasına ve işbirliği fırsatlarının artmasına katkı sağlamaktadır” dedi

Erdem sözlerine şöyle devam etti:

“ABD ve Türkiye merkezli uluslararası şirketler, Türkiye ile ABD gibi iki önemli ekonomik gücün ve NATO müttefikinin işbirliğinin ve iyi ilişkilerinin gelişmesini istemekte ve yapmış oldukları yatırımlarla da bu ortaklığa katkı sağlamaktadır. YASED olarak, Türkiye ile ABD arasındaki siyasi sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi ve ikili ilişkilerin kısa süre içinde normale dönmesi beklentisindeyiz. İki müttefik ülkenin bu sorunları aşabileceğine inanıyoruz”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.