Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

“Yaşını Dolduran Servisler İçin Süre Uzatıldı”

Servis araçları ile ilgili önemli bir gelişmeyi bildiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İçinde bulunduğumuz ve önümüzdeki yıl muayeneden geçmiş olma şartıyla, 12 yaşını doldurmuş olan servis araçları 1 Temmuz 2021’e kadar okul servisi hizmeti verebilecek. Sürenin 2 yıl uzatılması olumlu fakat bakımları yapılmış, kilometresi düşük, muayeneden başarı ile geçmiş servis araçlarının sırf yaşı nedeniyle değiştirilme zorunluluğu da gözden geçirilmeli. Böyle araçlar değiştirildiğinde hem esnafımıza mali yük hem de ekonomimize zarar veren bir durum gerçekleşiyor” dedi.


“2007-2008 MODEL SERVİS ARAÇLARI 2021’E KADAR KULLANILABİLECEK”

12 yaşını dolduran servis araçlarıyla olumlu bir gelişme olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile içinde olduğumuz bu yıl ve önümüzdeki yıl itibariyle muayeneden geçmiş olmak kaydıyla, 12 yaşını doldurmuş ve dolduracak olan, yani 2007 ve 2008 model okul servis araçları, 1 Temmuz 2021’e kadar okul servisi olarak hizmet verebilecek. Bu olumlu bir gelişme. Çünkü ekonomik daralmanın yaşandığı dönemlerden geçerken okul servisçiliği yapan esnafımız araç yenileme yükünün altına giremiyordu. 2 yıl da olsa süre uzatımı esnafımızı bir nebze rahatlattı. Fakat bakımı yapılan, kilometresi bile düşük olan araçların yalnızca yaşı nedeniyle değiştirilmesi zorunluluğu da gözden geçirilmeli.” diye konuştu.

“ESKİ ARAÇ DEĞİL, BAKIMSIZ ARAÇ TEHLİKELİ”

Araçların düzenli bakımının her şeyden önemli olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın ise yaptığı açıklamada, “Araçın eskisinden değil, bakımsız olarak trafiğe çıkanından korkulmalı. Eğer bugün servis araçları TÜVTÜRK gibi önemli bir kurum tarafından yapılan muayenden olumlu not alarak geçmesi önemlidir. Araçın muayenesinden sorun yok ise yaşın önemi o kadar önemi yok. Çünkü bir araçın kullanma süresi 20 yılla sınırlı iken 12 yaşında bu araçların ekonomik ömürlerini doldurmadan hurdaya ayırmak hem araç sahiplerinin ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük kayıptır. Yaşı geçmiş araç yoktur, bakımsız araç vardır” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.