Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

YD-ÜFE Ekim Ayında Yüzde 4.26 Arttı

Yurt dışı üretici fiyat endeksi  (YD-ÜFE) Ekim ayında yüzde 4.26 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılının Ekim ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre YD-ÜFE, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4.26, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13.82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.78 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22.71 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 4.08 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 4.26 artış olarak gerçekleşti.

Aylık En Fazla Artış Kok Ve Rafine Petrol Ürünlerinde Gerçekleşti

Bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 6.32 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 6.26 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, yüzde 5.88 ile ana metaller alt sektörlerinde gerçekleşti.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Ekim ayında en fazla aylık ve yıllık artış enerji mallarında gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.