Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

YD-ÜFE Eylül Ayında Yüzde 10.14 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, (YD-ÜFE) 2018 yılı Eylül ayında yüzde 10.14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75.04 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Eylül ayına ilişkin YD-ÜFE’yi açıkladı. Buna göre, ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen endeks, 2018 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 10.14, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 59.58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75.04 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 31.44 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 10.52 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 10.14 artış olarak gerçekleşti.

Eylül ayında bir önceki aya göre en fazla artış, yüzde 12.95 ile motorlu kara taşıtları, treyler (römork) ve yarı treyler, yüzde 12.62 ile diğer madencilik ve taşocakçılığı ürünleri, yüzde 11.98 ile tütün ürünleri sektöründe gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Eylül ayında en fazla aylık artış sermaye mallarında ve en fazla yıllık artış enerji mallarında oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.