Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul çin

YD-ÜFE Mayıs Ayında Yüzde 6.40 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, (YD-ÜFE) Mayıs ayında yüzde 6.40, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.65 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Mayıs ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre endeks, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 6.40, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15.51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.65 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 21.65 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 7.43, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 6.38 artış olarak gerçekleşti.

-Aylık En Fazla Artış Kok Ve Rafine Petrol Ürünlerinde-

Bir önceki aya göre en fazla artış, yüzde 18.62 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 10.01 ile diğer ulaşım araçları, yüzde 9.23 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünleri sektöründe gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, 2018 yılı Mayıs ayında en fazla aylık ve en fazla yıllık artış enerji mallarında meydana geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.