Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

YD-ÜFE  yüzde 2,24 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) aylık yüzde 2,24 arttı.


TÜİK verilerine göre, ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimini YD-ÜFE 2017 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,24, 2016’nın  Aralık ayına göre yüzde 8,09, 2016’nın Temmuz ayına göre yüzde 23,99 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 16,62 arttı. Sanayi sektörleri madencilik ve taşocakçılığında yüzde 0,82, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 2,27 artış oldu.
 

Aylık En Fazla Artış Deri Ve İlgili Ürünlerde Oldu
Bir önceki aya göre en fazla artış; yüzde 3,66 ile deri ve ilgili ürünler, yüzde 3,59 ile motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork, yüzde 3,39 ile diğer ulaşım araçları alt sektörlerinde oldu. Buna karşılık, diğer mamul eşyalar yüzde 0,68, metal cevherleri yüzde 0,29 ile bir önceki aya göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.
 
Ana Sanayi Gruplarında En Fazla Aylık Artış Sermaye Mallarında Oldu
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Temmuz ayında en fazla aylık artış sermaye mallarında, en fazla yıllık artış enerji mallarında oldu.

Yurt dışı üretici fiyat endeksi ve değişim oranları, Temuz 2017

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.