Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi 2024 Yılı Alan Değişikliğine Bağlı Yer Değişikliği Atama sonuçları Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası

Yenimahalle'nin Yüz Güldüren Projesi'ne 5 yılda 10 milyonluk destek

ANKARA(ANKA) - Yenimahalle’de sadaka kültürüne son veren YENİKART uygulaması, 5 yıldır vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2010 yılında hayata geçen ve dar gelirli ailelere umut olan projede bugüne kadar, 11 bin 722 aileye 9 milyon 781 bin 200 TL para ödendi.

Türkiye’de yardımlaşma ve dayanışma için örnek teşkil eden YeniKart ile Yenimahalleliler, iki ayda bir kartlara yatırılan para sayesinde gıdadan giyime, yakacaktan kırtasiyeye kadar ihtiyaçları ölçüsünde alışveriş yapabiliyor. YeniKart ile yapılan alışverişlerde ilçe sınırlarında 150’den fazla işyeri ile anlaşma yapan Yenimahalle Belediyesi, dar gelirli vatandaşlara sunduğu imkanlarla büyük kolaylık sağlıyor. YeniKart sahipleri, anlaşmalı işyerlerinde indirimli alışveriş yaparken puan kazanıyor ve kart sahibi vatandaşların kartlarındaki alışveriş puanlarının bir kısmı YeniKart havuzunda birikiyor. Biriken puanlar tespit edilen ailelere yardım olarak geri dönüyor. Yenimahalle’de sadaka kültürüne son veren YENİKART uygulaması, 5 yıldır vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2010 yılında hayata geçen ve dar gelirli ailelere umut olan projede bugüne kadar, 11 bin 722 aileye 9 milyon 781 bin 200 TL para ödendi.

Hiçbir devlet güvencesi, tapusu ve geliri olmayan ailelerin almaya hak kazandığı YENİKART, ailenin hanımı üzerine çıkarılıyor.

-VATANDAŞIN CEBİNE DESTEK-

Hemşerilik bilincini canlandırmak, sadaka kültürüne son vermek ve sosyal devlet anlayışına uygun yardım yapabilmek amacıyla 2010 yılında başlatılan proje, bugün de çığ gibi büyüyerek vatandaşın cebine destek vermeye devam ediyor. İlk olarak 26 Ekim 2010 yılında kartlara yükleme yapan belediye, bu ay içerisinde de kartlara yüklediği 200 TL ile projeden yararlanan 3 bin 17 ailenin yüzünü güldürdü. (ANKA)

(AR/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.