Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Yi-Üfe Haziran’da Yüzde 3.44 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, (Yİ-ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3.44, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35.33 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Haziran ayına ilişkin Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre endeks, 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3.44, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19.48, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35.33 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22.84 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 4.39 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 3.42 artış olarak gerçekleşti.

Bir önceki aya göre en fazla artış, yüzde 5.28 ile içecekler, yüzde 4.85 ile diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri, yüzde 4.80 ile kimyasallar ve kimyasal ürünler sektöründe gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Haziran ayında en fazla aylık artış dayanıksız tüketim mallarında ve en fazla yıllık artış enerji mallarında gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler:
EkonomiYi-üfe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.