Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Ağustos'ta Arttı

Yurt dışı üretici fiyat endeksi, 2018 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 18.16 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu,(TÜİK) Ağustos ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre Türkiye sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi, (YD-ÜFE) 2018 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 18.16, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 44.88, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59.12 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 27.04 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 17.53 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 18.17 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK EN FAZLA ARTIŞ KOK VE RAFİNE PETROL ÜRÜNLERİNDE GERÇEKLEŞTİ

Bir önceki aya göre en fazla artış, yüzde 22.62 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 19.95 ile tütün ürünleri, yüzde 19.62 ile diğer ulaşım araçları sektöründe gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2018 yılı Ağustos ayında en fazla aylık ve en fazla yıllık artış enerji mallarında gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.