Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Aylık Yüzde 2,33 Düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi temmuz ayında  yüzde 2,33 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu,(TÜİK), Temmuz ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre; Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2019 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %2,33 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,88, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,32 ve on iki aylık ortalamalara göre %36,98 artış gösterdi.
 
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %1,27, imalat sanayi sektöründe ise %2,36 düşüş olarak gerçekleşti.

Aylık en fazla düşüş bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünlerinde gerçekleşti

Bir önceki aya göre en fazla düşüş; %4,41 ile bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler, %4,14  ile kimyasallar ve kimyasal ürünler, %4,10 ile içecekler sektöründe gerçekleşti. Buna karşılık, kok ve rafine petrol ürünleri %3,03, diğer mamul eşyalar %0,25 ile bir önceki aya göre endeksin arttığı alt sektörler oldu.
  
Ana sanayi gruplarında en fazla aylık düşüş sermaye mallarında gerçekleşti


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı Temmuz ayında en fazla aylık düşüş %2,92  ile sermaye mallarında gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.