Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çin Ulusal Bayramı galataport uyuşturucu

Ziraat Bank Azerbaycan Resmi Açılışı Yapıldı

Ziraat Bankası’nın Azerbaycan’daki iştiraki Ziraat Bank Azerbaycan resmi açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin teşrifleriyle gerçekleşti. Ziraat Finans Grubu’nun bölgedeki yeni gücü Ziraat Bank Azerbaycan’ın, Azerbaycan ekonomisi ile iki dost ve kardeş ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

1995 yılından bu yana Azer Türk Bank’taki ortaklığı ile Azerbaycan pazarında yer alan Ziraat Bankası, Azerbaycan Merkez Bankası’ndan 30 Aralık 2014 tarihinde bankacılık lisansını alarak, 2015 yılı Temmuz ayından itibaren %100 Türk sermayesi ve Ziraat Bank markasıyla Azerbaycan’da faaliyetini sürdürüyor.

Azerbaycan ekonomisine değer katacak faaliyetlerin finansmanına yönelik bankacılık ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılamayı amaçlayan Ziraat Bank Azerbaycan’ın ülke ekonomisinin ve iki ülke arasındaki dış ticaretin gelişimi ile ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor.Kuruluşunun henüz ikinci yılında 100 milyon USD aktif, 45 milyon USD kredi, 50 milyon USD mevduat ve 35 milyon USD özkaynak büyüklüğüne ulaşan Ziraat Bank Azerbaycan, kısa sürede güçlü İnsan Kaynağı ve BT alt yapısı ile ülkede etkin bir banka haline geldi. İki ülke arasındaki ticaretin yerel paralar ile yapılması ve finanse edilmesi yönünde ilk adımı atarak bu konuda öncü oldu.

Ziraat Finans Grubu’nun merkezinde yer alan Ziraat Bankası, küresel banka olma yolunda stratejik gördüğü coğrafyalarda varlığını daha etkin kılarken yeni ülkelerde var olma çalışmalarına da devam ediyor. Yurtdışı Şube ve iştirakleri ile 18 ülke 95 noktada faaliyet gösteren Ziraat Bankası’nın yurtdışında Azerbaycan’ın yanı sıra Almanya, Bosna Hersek, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan ve Karadağ’da da bankaları bulunuyor.

Törende konuşma yapan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın “Ziraat Bankası, Azerbaycan’daki varlığı ile uluslararası finansal bilgi birikimini, tecrübesini bu topraklara taşımıştır. Ziraat Bank Azerbaycan, bankacılık sektörünün mevcut payına ortak olmak için değil, finans sektörünü büyütmek, geliştirmek için Azerbaycan’da bulunmaktadır.”

Bugün burada, açılışımızı onurlandıran, vizyoner katkılarıyla bizleri destekleyen ve her zaman yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, katılımları ile Sayın Bakanımıza ve Azerbaycan’daki tüm iş ortaklarımıza desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Açılış töreninde konuşan Nihat Zeybekçi milli banka olmanın önemine değinerek “Köprüler, havaalanı, tüp geçitler gibi büyük yatırımların tamamı milli bankaların öncülüğünde finanse edilmiştir. Önce milli bankalar inisiyatif almış, sonra diğerleri gelmiştir. Ziraat Bankası her iki kardeş ülkenin ekonomik bağımsızlığında çok önemli rol oynayacaktır. Her iki ülkenin milli paraları ile ticaret yapılmasını Ziraat Bankası hızlandıracaktır. Ziraat Bankası Azerbaycan’ın gururu olacak, dünyanın da en önemli bankalarından birisi olacaktır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.