Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis

ABank’tan 187 Milyon TL’lik Sermaye Artırımı

ABank, The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki olduktan sonra ikinci sermaye artırımını gerçekleştirdi.

ABank, yakın dönemde yönetim kuruluna ve üst yönetimine kattığı önemli isimler ve düzenlediği başarılı bono ihracının ardından, 187 milyon TL’lik yeni bir nakit sermaye girişi gerçekleştirdi. 2016 sonu itibarıyla The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki haline gelen ABank’taki bu sermaye girişi, hisse devrinin tamamlanmasından sonraki ikinci artış oldu. 187 milyon TL’lik artırım sonrası ABank’ın sermayesi 1,17 milyar TL’ye yükselirken, bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 18,7’ye ulaştı.


ABank Genel Müdürü Kaan Gür konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu sermaye artırımının, The Commercial Bank’ın, ABank’a ve Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.