Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Akbank 5’inci Kez Türkiye’nin En İyisi

Akbank, 2016’da beş ayrı uluslararası kurum tarafından, “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.  Akbank’ın beşinci ödülü, The Banker’den geldi.
 
The Banker’ın düzenlediği, "Bank of the Year Awards" sahiplerini buldu. Uluslararası bankacılık sektörünün de büyük önem verdiği prestijli ödül töreninde Akbank, Türkiye’de Yılın Bankası oldu. Böylece Akbank, farklı finans yayınları tarafından bu yıl beşinci kez Türkiye’deki en iyi banka unvanını almış oldu.
 
 Akbank bu yıl başından itibaren Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance yayınlarından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü aldı. Ayrıca bu yıl Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atan Akbank, Euromoney tarafından “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” seçildi.
 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Akbank olarak son yıllarda izlediğimiz doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumumuzu daha da pekiştirdik” diye konuştu.
 
“Ticari Kredilerde İlk 9 Ayda %23’ün Üzerinde Büyüme Sağladık”
 
Özellikle reel sektörün tabana yaygın bir biçimde büyümesine özen gösterdiklerini söyleyen Binbaşgil, “Bu dönemde ekonomimize sağladığımız desteği geçtiğimiz yılsonuna kıyasla yüzde 9 büyüterek kredilerimizi 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar TL seviyesine çıkardık ve özel sektör bankaları arasında %0.4 pazar payı kazandık. TL Ticari kredilerdeki ilk 9 aydaki büyümemiz %23’ü geçti. Bu da özel sektör bankaları arasındaki pazar payımızın %1.6 oranında artmasını sağladı” dedi.
 
Akbank’ın güçlü sermayesi, tutarlı yönetim anlayışı, verimliliği ve aktif kalitesiyle piyasadaki en etkin özel bankalarından birisi olduğunu savunan Binbaşgil, “Kuvvetli bilançomuzu kullanarak Türkiye'ye kaynak getirmeyi ve bunu reel sektöre aktarmayı da sürdürdük. Son dokuz ayda yurt dışından sağladığımız finansmanı toplamda yaklaşık 5,8 milyar dolara yükselttik” açıklamasında bulundu.
 
 Müşterilerine nitelikli hizmet sağlama, Türkiye için daha fazla değer yaratma çabası içinde olduklarını ifade eden Binbaşgil, “2016’nın son günlerine girerken, bankamızın yüksek performansının hem Türkiye, hem de yurt dışında takdir edildiğini görmek hepimize büyük mutluluk ve gurur veriyor” şeklinde konuştu.
 
Beş Yılda Teknolojiye 500 Milyon Doların Üzerinde Yatırım
 
Akbank’ın başarısında teknoloji ve Ar-Ge’ye verilen önemin büyük payı olduğuna dikkat çeken Binbaşgil, “Geleceğin bankacılığının işaretlerini bugünden müşterilerimize sunuyoruz. Dijitalleşmenin, bankacılığın geleceğinin anahtarı olacağı bilgisiyle ürün ve hizmetlerimizi tasarlıyor, müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını teknolojinin son olanaklarıyla karşılıyoruz. Müşterilerimize güvenlik ve hız açısından dünya standartlarının üstünde bir hizmet sunuyoruz. Bu alanda sadece son 5 yılda 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptık” dedi.
“Başarımız Harvard’da Ders Oldu”
 
Mobil müşteri aktifliğinde Batı Avrupa bankalarının önünde olduklarını belirten Binbaşgil, “Alandaki başarımız, Harvard Business School’da ders olarak okutuldu.  Ayrıca bu yıl dijital uygulama servisleri geliştirme altyapısını online olarak dünyanın her yerinden programcılara açtık.  Akbank bu atılımıyla, The Banker’ın API kategorisinde, Yılın Teknoloji Projesi Ödülü’nü aldı” diye açıkladı.
 
“Türkiye’nin En İyi Bankası, Türkiye’nin En İyileriyle Çalışıyor”
 
Akbank’ın Türkiye’nin en nitelikli, iyi eğitimli, en verimli çalışan kadrolarından birine sahip olduğunun altını çizen Binbaşgil, “Sektörümüzde başarılı olmak için en iyi insan kaynağıyla çalışmak şart. Bu yılki performansımız, tüm ekibimizin takım ruhuyla, özverili bir şekilde çalışmaları sayesinde oldu. Akbanklıların yüzde 94’ü üniversite mezunu, yüksek lisans ve doktoralı çalışan oranında sektörün ilk sıralarındayız. Genç, dinamik, iyi eğitimli insan kaynağımıza yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.  
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.