Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı

Akbank’ın 3 Milyar TL Bedelli Sermaye Artışına Katılım Yüzde 99,9 Oldu

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Sermaye artırımımıza olan son derece yüksek katılım, hissedarlarımızın bankamıza ve ülkemize duyduğu güvenin net bir göstergesidir.” dedi.

Akbank, 5 Aralık 2018 tarihinde 4 milyar liralık çıkarılmış sermayesini 5,2 milyar liraya artıracağını ve her 1 TL nominal değerli pay için pay alım hakkının 2,5 TL üzerinden kullandırılması sonucunda, toplam 3 milyar TL özkaynak artışı hedeflediğini kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu süreç içerisinde 3-17 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen yeni pay alma hakkı kullandırımına katılım, 17 Ocak akşamı itibarıyla %99,9 oldu. Geri kalan çok az sayıdaki hisse de 22-23 Ocak 2019 tarihleri arasında Borsa İstanbul’da halka arz edilecek ve süreç bu şekilde %100 olarak tamamlanacaktır.

"Bu sayede Türkiye’ye yaklaşık 210 milyon Dolar’lık doğrudan yabancı yatırım girişi olmuştur"

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Sermaye artırımımıza %99,9 oranında olan bu son derece yüksek katılım, hissedarlarımızın bankamıza ve ülkemize duyduğu güvenin net bir göstergesidir. Sermaye artışımız, bankamızın rekabet gücünü daha da yükseltecek ve sağlıklı büyümemize katkı sağlayacaktır. Bu sayede global piyasa koşullarında oluşabilecek dalgalanmalara karşı bankamızın kuvvetli finansalları daha da güçlü bir hale gelecektir. Artan sermayemiz, Akbank’ın önümüzdeki dönemdeki büyüme stratejilerine yönelik ilave kapasite yaratacak ve sürdürülebilir karlılığımızın devamına katkı sağlayacaktır. Sermaye artırımımız, yurtdışı yatırımcılarımızdan da büyük ilgi görmüştür. Bu sayede Türkiye’ye yaklaşık 210 milyon Dolar’lık doğrudan yabancı yatırım girişi olmuştur. Bu başarımız da göstermiştir ki, küresel dalgalanmaların yoğun olduğu bu gibi günlerde bile, doğru yönetilen iyi şirketler her zaman uluslararası piyasalardan yatırım çekebilmektedirler. Sermaye artırımımıza katılan tüm hissedarlarımıza teşekkürlerimi sunar; ülkemize, müşterilerimize, çalışanlarımıza ve hissedarlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.