Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu

Akçansa, 3.7 Milyon Ton İhracat İle Türkiye Çimento Sektörünün Tarihi Olarak En Yüksek İhracat Rakamına Ulaştı

Türkiye çimento sektörünün tarihi olarak en yüksek ihracatını gerçekleştiren Akçansa,yurt içi çimento satışlarındaki yüzde 30’a varan daralmaya rağmen ihracata odaklanarak toplam cirosunu yaklaşık yüzde 6 oranında artırarak 1 milyar 826 milyon TL ciroya ulaştı. Şirketin bu dönemde net karı ise 75 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

ürkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın açıkladığı 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin satış geliri 1 milyar 826 milyon TL olarak gerçekleşti.

"2020 yılında ABD pazarındaki payımızı iki katına çıkararak 2 milyon tona ulaşmayı hedefliyoruz"

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, 2019 finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İhracat bizim önemli bir gücümüz. Bu başarılı performansta, son yıllarda hızlı gelişme gösteren limancılık faaliyetlerimizin önemli katkısı var. Lojistik gücümüz ve çevik liman yönetimimizle ihracat gelirimizi iki katına çıkarmayı başardık. Uyguladığımız etkin işletme sermayesi yönetimi ile işletme faaliyetlerinden sağlanan nakit akışımızda %27 oranında bir artış sağlayarak 2019 yılı içerisinde 351 milyon TL tutarında nakit akışı gerçekleştirmeyi başardık. Liman kapasite kullanım oranımızı artan taleplere hızla cevap verecek şekilde yaklaşık % 50 artırdık. Tarihinde ilk kez İstanbul fabrikamızın ürettiği 1 milyon ton klinkeri Akçansa Port Ambarlı Limanı’ndan ihraç ettik. Çanakkale toprağından dünyaya açılan özel ürünümüz ile 2020 yılında ABD pazarındaki payımızı iki katına çıkararak 2 milyon tona ulaşmayı hedefliyoruz. ” dedi.

Akçansa yapay zeka ile yıllık 10 milyon TL tasarruf hedefliyor

Akçansa’nın Türkiye’nin mega projelerinde çözüm ortağı olarak yer aldığı ve bu yılın önemli gündem maddelerinden birinin 1915 Çanakkale Köprüsü olduğunu belirten Zenar, “1915 Çanakkale Köprüsü için özel üretilen 1803 Beton ‘da smart beton teknolojisini kullanmaya başladık., Smart Beton Teknolojisi ile beton içine atılan sensörler yardımıyla betonun hem sıcaklık hem de dayanımını telefondaki aplikasyondan anlık görülebilecek. Geleneksel metodlarla numune alımına son verecek bu uygulama ile hem müşterinin zaman kaybı önlenecek hem de maliyet avantajı elde edilecektir. ” dedi.

Akçansa'nın enerji ve üretim verimliliğine yönelik projelerinin gündemde olduğunu vurgulayan Zenar, “Fabrikanın fırın hattını yapay zeka ile tamamen optimize edecek olan projenin pilot uygulaması Büyükçekmece Fabrikası’nda devreye alındı. Proje ile bir çimento fırınında hedeflenen yıllık tasarruf potansiyeli 10 milyon TL düzeyinde olacaktır. ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.