Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Arçelik, Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası İle 1 Milyar TL’lik Kredi Anlaşması İmzaladı

Arçelik, Türkiye’deki üretim tesislerinde enerji, kaynak verimliliği yatırımlarında ve Ar-Ge alt yapısında kullanmak üzere EBRD ile yaklaşık 1 milyar TL tutarında kredi anlaşmasına imza attı.

Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, “EBRD’nin finansman desteği; Türkiye’ye, sektörümüze ve Arçelik’e olan inancın bir göstergesidir. Gelişmiş üretim teknolojilerine, inovasyona yatırım yapmak ve daha enerji verimli ürünler geliştirmek her zaman önceliğimiz oldu. Bu finansman ile gerçekleştireceğimiz yatırımlar sürdürülebilirlik alanındaki çıtayı yükseltecektir” dedi.

Ev teknolojilerinin lider şirketi Arçelik, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaklaşık 1 milyar Lira (150 milyon Euro) tutarında kredi anlaşması imzaladı. Arçelik, bu krediyle ürünlerinin enerji ve kaynak verimliliğini artırmak için Eskişehir Buzdolabı ve Çayırova’daki Çamaşır Makinesi Fabrikası’nda yeni üretim hatlarına ayrıca kurulması planlanan yeni nesil ARGE merkezine yatırım yapacak.

“EBRD’nin finansman desteği Türkiye’ye, sektörümüze ve Arçelik’e inancın göstergesi””

İmza töreninde konuşan Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, “Arçelik olarak, 30 bin çalışanımız, 8 ülkede 21 üretim tesisimiz ve 12 markamız ile yaklaşık 150 ülkede küresel ölçekte faaliyet gösteriyoruz. Anavatanımız olan Türkiye’de, fark yaratan ürünlerimiz ve teknolojilerimizle liderliğimizi sürdürüyoruz. Avrupa’da toplam satışlarda ikinci büyük beyaz eşya şirketi konumundayız. Bugün sürdürülebilir büyüme misyonumuz doğrultusunda ortak değerleri paylaştığımız dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından EBRD ile önemli bir ortaklığa imza atmanın gururunu yaşıyoruz. EBRD’nin finansman desteği; Türkiye’ye, sektörümüze ve Arçelik’e olan inancın bir göstergesidir. Gelişmiş üretim teknolojilerine, inovasyona yatırım yapmak ve daha enerji verimli ürünler geliştirmek her zaman önceliğimiz oldu” dedi.

Polat Şen sözlerini şöyle sürdürdü: “EBRD’nin sağladığı kredi ile Eskişehir ve Çayırova tesislerimizde, enerji ve kaynak verimliliği daha yüksek ürünler geliştirmemize imkan verecek, inovasyon ve teknoloji gücümüzü daha da artıracak yatırımlar yapacağız. Bu finansman ile gerçekleştireceğimiz yatırımlar sürdürülebilirlik alanındaki çıtayı yükseltecektir. Bu kredinin uzun vadeli TL cinsinden bir kaynak olması da yatırımlarımızı yerli para birimi cinsinden fonlamak açısından ayrıca önem taşıyor.” dedi.

“Arçelik’e finansman desteği sağlamaktan ve bu başarının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz”

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de “Türkiye ve dünyada artık tüketiciler, dayanıklı tüketim ürünlerinin akıllı, verimli ve sessiz olmasını bekliyor. Ayrıca, çevresel sürdürülebilirlik standartları yüksek olan markaları desteklemek istiyor. Yenilikleriyle bu beklentiyi gerçeğe dönüştürmek için çalışan Arçelik’e finansman desteği sağlamaktan ve bu başarının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.