Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Aselsan Devler Arasında Yükseliyor

ASELSAN, Fortune Türkiye 500 listesinde yer alan savunma şirketleri arasında birinci sırada bulunuyor. 

Fortune Türkiye’nin 2008 yılından bu yana gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye Araştırmasının 2019 sonuçları açıklandı. Listede yedi sıra yükselen ASELSAN, genel sıralamada 25’inci sırada yer aldı. ASELSAN, listede yer alan savunma şirketleri arasında birinciliğini devam ettirdi.

Liste için belirlenen rakamlara göre ASELSAN'ın 2019 yılında 13 milyar TL’yi aşan net satışları sıralamadaki yerini belirledi. Sıralamada ASELSAN’ın net satışlarının yanı sıra Faiz-Vergi Öncesi Kar, Aktif Toplam, Özkaynak, Karlılık ve İhracat gibi kriterler yer aldı.

Türkiye’nin Teknoloji Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olan ASELSAN, Askeri Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Seyrüsefer ve Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Komuta-Kontrol-Haberleşme-Bilgisayar-İstihbarat-Keşif ve Gözetleme (C4ISR) Sistemleri, Deniz Savaş Sistemleri, Profesyonel Haberleşme Sistemleri, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Sağlık Sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, imalatı, sistem entegrasyonu, modernizasyonu ve satış sonrası hizmetleri alanlarında teknoloji merkezi olarak çalışıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.