Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu

Aylık En Yüksek Reel Getiri Dolar’da, Yıllık İse Euro’da

En yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 5.26, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 7.51 oranlarıyla Dolar’da gerçekleşirken, yıllık değerlendirmede ise Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10.78, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 18.69 oranıyla yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Mayıs ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5.26, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7.51 oranlarıyla Dolar’da gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından külçe altın yüzde 2.86 ve Euro yüzde 1.24 oranında yatırımcısına kazandırırken, mevduat faizi (brüt) yüzde 2.70, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 6.59 ve Borsa İstanbul (BIST 100) endeksi yüzde 10.90 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 5.06 ve Euro yüzde 3.40 oranında yatırımcısına kazandırırken,  mevduat faizi (brüt) yüzde 0.62, DİBS yüzde 4.60 ve BIST 100 endeksi yüzde 8.99 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Dolar üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8.48, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 12.20 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 18.46, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 15.67 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2.13, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8.36 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16.39, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11.29 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YILLIK DEĞERLENDİRMEDE EN YÜKSEK REEL GETİRİ EURO'DA

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10.78, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18.69 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16.79, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10.84 oranlarıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.