Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk vakıfbank ak parti ankara chp Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener EMİNE ERDOĞAN abd Koronavirüs

Bosch Türkiye’den 2018’e Pozitif Başlangıç

Dünyanın önde gelen global teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch, Türkiye’deki 2017 mali yılında cirosunu yüzde 32 artarak 15,5 milyar TL ile kapattı. 2018 yılına olumlu başlangıç yapan Bosch, yılın ilk çeyreğinde Türkiye’deki tüm iş kollarında satışları artırarak güçlü büyüme kaydetti. Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, İstanbul’da düzenlediği yıllık basın toplantısında, “İlk çeyrekteki sağlam büyümemize dayanarak, bu yıl yine güçlü bir satış performansı elde etmeyi bekliyoruz” dedi.

Bosch Türkiye, geçen yıl 9 milyar TL tutarındaki ihracatıyla genel ihracat hacmine yüzde 1,5 oranındaki katkısını sürdürdü. Bosch’un Türkiye’deki istihdamı da önceki yıla oranla yüzde 9 artışla 18.240 kişiye ulaştı.

Ar-Ge yatırımları büyümenin itici gücü

Steven Young, “Bursa, Manisa ve Tekirdağ’daki 4 Ar-Ge merkezimizde yürütülen çalışmalar Bosch Türkiye’nin büyümesinde itici güç oluşturuyor” derken, 2017’de Türkiye’de yapılan toplam Ar-Ge yatırımının yaklaşık 200 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Bosch’un Türkiye’de 700 Ar-Ge çalışanı bulunuyor. Şirket, Asya ve Avrupa’daki önde gelen otomotiv üreticileri için, güç aktarma çözümleri alanındaki geliştirme projelerini Türkiye’deki Ar-Ge merkezlerinde yürütüyor. Örneğin, geçtiğimiz yıl benzin enjektörleri konusunda 150’den fazla uluslararası proje yürütüldü.

Bursa Fabrikasındaki üç robot her gün 600 tur yapıyor

Üretim tesisi ve ekipmanlarında bağlanabilirliği sağlamak, Sanayi 4.0’ın başarısı açısından kritik önem taşıyor. Bosch geleceğin akıllı, yalın ve esnek fabrikasıyla günümüzde üretim ve lojistik alanlarında uygulamaya geçirilen ağa bağlı çözümlerin her ikisi için de çalışıyor. İki senaryonun da ortak bir yanı var: Donanım, yazılım ve hizmetler arasındaki etkileşimin insanlar tarafından yönetilmesi. Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, “Geleceğin fabrikalarındaki başarının üç temel taşı insanlar, makineler ve veriler… Bursa ve Manisa’daki fabrikalarımız da dahil olmak üzere Sanayi 4.0 alanında global çapta büyük gelişmeler kaydediyoruz” diye konuştu.

Bursa’daki fabrikada iki yıldır 7.500 kişiyle birlikte 3 de robot çalışıyor. Bu otonom robotlar lojistikten sorumlu ve üretimde gereken parçaları ulaştırılması gereken noktalara taşıyor. Her robot her gün 600 metrelik tur atıyor. Robotların bugüne dek toplam 12.000 kilometreden fazla yol kat ettiği hesaplandı.

Türkiye’deki dijital dönüşüme öncülük

Steven Young, Bosch Türkiye’nin Sanayi 4.0 alanındaki uzmanlığını Türkiye’deki diğer şirketlerle de paylaştığını vurguladı. Bosch, Türkiye’de jant üreten Maxion Wheels ile şirketin dijital dönüşümünde danışmanlık vermek üzere anlaştı. Bosch Sanayi 4.0 alanında dünya genelinde ve Türkiye’de öncü çalışmalar yaparken, bu dönüşüm süreci için gerekli bilgi ve uzmanlığı geliştirmek amacıyla sektörle üniversiteler arasındaki iş birliğine de özel önem veriyor. ‘Değişimi Şekillendirin – Dijital Üretim ve Sanayi 4.0 Programı’nı bu yıl daha da geliştiren Bosch, Yıldız Teknik Üniversitesiyle yürütülen program kapsamında 11 öğrenciye Bosch Bursa Fren Fabrikası ile Manisa Termoteknoloji Fabrikasında mühendisler gözetiminde çalışma fırsatı sağlıyor. Bosch ayrıca, lise öğrencilerinin robotlarını global olarak yarıştırdığı First Robotics yarışması ve lise ve üniversite öğrencilerinin sensörlerden ve yapay zeka algoritmalarından yararlanarak geliştirdikleri otonom araçlarını yarıştırdıkları Mini Otonom Araç Yarışmasını da (OpenZeka MARC) destekliyor.

Türkiye’deki iş kollarında en son yenilikler

Bosch Türkiye faaliyet gösterdiği iş kollarında istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Manisa’daki fabrikasında Türkiye ve uluslararası pazarlar için duvar tipi kombi üreten Bosch Termoteknoloji, geçen yıl 800.000 adetle kendi üretim rekorunu aştı. Bosch Rexroth Bursa Fabrikası yeni nesil hidrolik pompa üretimini artırmaya devam etti. Bosch Fren Sistemleri Fabrikası geçen yıl üretim kapasitesiyle iç pazardaki talebinin yarısından fazlasını karşıladı. Bosch Elektrikli El Aletleri Türkiye’de boyut ve şekil olarak pazarda bulunan tüm tornavidalardan 4 misli güçlü olan ‘akıllı tornavida’ Bosch GO’nun lansmanını gerçekleştirdi. Bosch Car Service istasyonlarının sayısı Türkiye genelinde 56 şehirde 185’e ulaştı. Bosch Bina Teknolojileri, Adana Şehir hastanesinde akıllı bina çözümleriyle güvenlik ve iletişim kolaylığı sağlıyor.

Bosch Grubu: 2018’de global strateji ve genel görünüm

Bosch Grubu, zorlu ekonomik ortama rağmen 2018’de yine büyümeyi hedefliyor. Grup, 2017’de rekor sonuçların elde edilmesinin ardından, ekonomik ve jeopolitik risklerin ışığında 2018’de satış gelirlerinin yüzde 2 ilâ 3 oranında artacağını öngörüyor. Şirketin ilk üç ayda gerçekleştirdiği satışlar, bir önceki yılın aynı dönemini yakaladı ve hatta döviz kurlarına göre düzenlemeyle yaklaşık yüzde 5 aştı.

Renningen’deki yıllık basın toplantısında konuşan Bosch CEO’su Dr. Volkmar Denner, “Şirketimiz bağlanabilirlik alanındaki geniş kapsamlı uzmanlığını, sanayi ve ürünler konusundaki birikimiyle birleştirme konusunda rakipsizdir. Bosch Grubu’nun benzersiz özelliği işte budur” dedi. Dr. Denner, yaşam kalitesini artırmayı ve ekolojik, iklim dostu olmaya katkıda bulunmayı, Bosch’un gündeminin en tepesine yerleştirirken şöyle konuştu: “Yaşam için Teknoloji’ ilkemiz, çevre korumada olabilecek en iyi teknolojileri geliştirmek üzere bizi motive ediyor. Hava kalitesini artırırken, insanların hareketli olmasına da yardımcı olmak istiyoruz.”

Bosch dizel teknolojisinde yeni bir çığır açtı

Bosch, trafikte düşük emisyon vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla hem elektromobiliteyi yaygınlaştırmak hem de içten yanmalı motoru daha da geliştirmek için yoğun yatırım yapıyor. Bosch mühendisleri dizel teknolojisinde önemli bir başarı elde etti. Bu teknoloji ile Bosch mühendisleri NOx emisyonlarını önemli ölçüde düşürdü. Geliştirilmiş teknolojiyle donatılan test araçları daha şimdiden ortalamada kilometre başına en fazla 13 miligram emisyon salıyor.. Bosch CEO’su Dr. Denner, “Dizel geleceğin mobilitesinin ayrılmaz bir parçası olmaya devam edecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.