Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan ambulans kıbrıs 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted muş

Bosphorus Gaz’in Hisseleri Şen Gruba Geçti

Adnan Şen Bosphorus Gaz’ın yüzde 71’lik hissesini satın almak için Rus enerji şirketi Gazprom ile anlaştı. EPDK ve Rekabet Kurumu onayı sonrasında Bosphorus Gaz’a ait hisselerin tamamı Şen Grubu’na geçmiş olacak.
 
 
Türkiye’nin ilk doğalgaz ithalatçısı olan Bosphorus Gaz’ın Rus enerji şirketi Gazprom’a ait yüzde 71’lik hissesinin Bosphorus Gaz Murahhas Azası Adnan Şen’e satışı konusunda iki taraf anlaşmaya vardı. Anlaşma sonrasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Rekabet Kurumu’na gerekli başvurular yapıldı. Onayların alınması ile Bosphorus Gaz’a ait hisselerin tamamı Şen Grubu’na geçmiş olacak.
 
Hisse devri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bosphorus Gaz Murahhas Azası Adnan Şen, “Bosphorus Gaz’ın hisselerinin tamamını devir almamız Türkiye’nin güçlü ekonomik performansına ve enerji alanındaki büyüme potansiyeline olan güvenimizin göstergesidir” dedi.
 
Türkiye’nin ilk doğalgaz ithalatçısı olan Bosphorus Gaz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da müşterilerine aynı hizmet kalitesini sunmaya devam edecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.