Brisa'dan FAVÖK Tutarında %65’lik Büyüme

Bridgestone ve Lassa markaları bünyesinde barındıran lastik şirketi Brisa, 2018 yılı ilk yarıyıl dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satış gelirlerinde %40 artış sağlayan Brisa, FAVÖK tutarında %65’lik büyüme kaydetti.

2018 yılı ilk yarıyıl dönemi finansal sonuçlarını açıklayan Brisa, 2018 yılı Ocak-Haziran döneminde toplam satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre adetsel olarak %16 artırdı ve net satış gelirlerinde %40 artış sağladı. Brüt kar seviyesini geçen yılın aynı dönemine göre %35 arttıran şirket, FAVÖK seviyesinde de geçen yıla göre %65 artış ile 207,5MTL’lik büyüklüğe ulaştı. Brisa’nın 2018 yılı ilk yarısında toplam uluslararası satış gelirleri de geçen yılın aynı dönemine göre %32 artış gösterdi. Bu dönemde ihracatta da önemli atılımlar gerçekleştiren Brisa, uluslararası satış gelirlerini de %32 oranında artırdı.

2 Milyarın Üzerinde Satış 

Brisa, 2018 yılı sonunda binek ve hafif ticari araç lastikleri yenileme pazarında %3,7 seviyesinde, ağır ticari araç lastikleri yenileme pazarında ise %1,6 seviyesinde bir büyüme bekliyor. Gelecek 5 yıllık süreçte ise dünya lastik pazarının istikrarlı büyümesini devam ettireceği ve satış adetlerinin 2 milyarın üzerine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Pazardaki bu gelişmelerle ilgili Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; “Brisa, hikayesi büyüme üzerine kurulu olan ve sağlıklı büyüyen bir şirket. Bu başarının ardında, rekabetin arttığı ulusal ve uluslararası pazarlarda insana yakınlığımız, AR-GE ve teknoloji gücümüz, lastiğin ötesinde değer sunan hizmetlerimiz, dengeli finansal yapımız ve güçlü ekibimiz yer alıyor. Bu çalışmalarımızla 2018 yılının ilk yarısında güçlü bir performans gösterdik.Uluslararası pazarlarda Lassa markamıza yaptığımız yatırımlar neticesinde küresel ölçekte tercih edilirliğimizi artırdık. Yılın ilk yarısında %2 oranında daralan Avrupa pazarında, pazar payı kazanarak yılsonu ihracat hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi devam ettirdik. İş ortaklıkları ile büyümeye devam eden hızlı bakım ve servis zinciri markamız Otopratik, hem franchise yatırımları hem de İnci GS Yuasa işbirliği ile akü alanında atılımlar gerçekleştirirken, yeni nesil yolculuk deneyimlerini hayata geçirmek için açık inovasyon projelerine adım attık. Tüm bu çalışmalarımızla 2018 yılının ilk yarısında yurt içi net satış gelirlerimizi %40 artırma başarısını gösterdik. Hedefimiz, yılın ikinci yarısında da satış gelirlerimizde ve ihracatımızda büyümemizi sürdürülebilir kılmak”” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.