Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Çimsa'nın 2017 Üçüncü Çeyrek Net Dönem Karı 153 Milyon TL Oldu

Çimsa 2017 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Çimsa’nın 9 aylık cirosu 2016’nın aynı dönemine kıyasla %20 artarak 1.054 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global oyuncusu Çimsa, 2017 yılına ait 9 aylık gerçekleşen net satış gelirini 1.054 milyon TL olarak, net dönem karını ise 153 milyon TL olarak açıkladı.

Tüm iş süreçlerinde karlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlama hedefiyle hareket eden Çimsa, 2017 yılının ilk 9 aylık döneminde elde ettiği cirosu, önceki yılın aynı dönemine kıyasla %20 artarak, 1.054 milyon TL oldu.

5 yılda 350 milyon dolar yatırım

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Son 5 yılda yaptığımız 350 milyon Dolar tutarındaki yatırımlar ile şirketimizi daima ileriye taşıyor, ülkemiz ve sektörümüz için değer yaratıyoruz. Çimsa olarak, araştırmaya, geliştirmeye ve yenilenmeye her geçen yıl daha fazla kaynak ayırıyor; sektörde öncü kimliğimizi pekiştirecek birçok büyük yatırıma imza atıyoruz” dedi.

Artan kapasitesiyle sektörün farklılaşan ihtiyaçlarına kesintisiz çözüm

Özhatay, “Afyonkarahisar’da bulunan fabrikamızın Halımoru Köyü’nde 400 dönüm arazi üzerinde inşa edilen, modern teknolojilerle donatılmış yeni tesisine taşınma süreci geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Böylece yeni fabrikamızda klinker üretim kapasitemiz 3 katına çıkarak, yıllık 1,5 milyon tona ulaştı. Bununla beraber, Çimsa Eskişehir Fabrikamızda gerçekleşen 55 milyon Dolar tutarındaki yatırımımız ile toplam beyaz klinker üretim kapasitemiz 1 milyon 565 tona ulaşacak ve global beyaz çimento üreticisi kimliğimizi daha da güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Toplumsal yatırımların temelinde eğitim yer alıyor

Nevra Özhatay, çocuklara yönelik eğitim projelerini desteklemenin Çimsa için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “2011 yılından beri yürüttüğümüz ‘Yaz Çocukları’ Projesi, 7-12 yaş arası çocukların eğitimine ve kişisel gelişimine yönelik geliştirilen sürdürülebilir bir toplumsal yatırım projesi olarak devam etmekte. Niğde ve Mersin’de gerçekleştirerek, 7 yılda 742 çocuğa ulaştığımız bu projeyi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek, ülkemizin geleceği için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.