Çimsa’nın Yılın İlk Çeyreğinde Net Satış Geliri 248,5 Milyon TL Oldu

Sabancı Holding iştiraki olan ve Türkiye çimento sektörünün lider kuruluşlarından Çimsa, 2017’nin ilk çeyrek dönemine dair net satış gelirini 248,5 milyon TL, net karını ise 31,4 milyon TL olarak açıkladı.

Çimsa’nın karlı ve sürdürülebilir büyüme ilkesiyle hareket eden 45 yıllık genç bir şirket olduğuna dikkat çeken Çimsa Genel Müdürü NevraÖzhatay, “Pazar odaklı yaklaşımımız ve geniş dağıtım ağımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını zamanında ve eksiksiz karşılıyoruz. Ar-Ge ve inovasyonda sahip olduğumuz yetkinlik sayesinde beyaz çimentoda dünyanın lider markaları arasında yer alıyoruz. Böylece bir yandan küresel düzeyde Çimsa markamızın bilinirliğini artırırken öte yandan sektörümüzün gelişimine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Ülkemiz için değer yaratıyor, Afyon Çimento yatırımımızla büyüyoruz.”
Çimsa’nın ülke için değer yaratan global bir çimento üreticisi olduğunu belirten Özhatay, “2015 yılında 165 milyon ABD doları yatırım ile Afyonkarahisar'da bulunan fabrikamızın modern teknolojilerle donatılmış yeni fabrikamıza taşınması için üretim birimleri yatırımları ve test aşamaları tamamlandı. Yıllık 1,5 milyon ton ile 3 katına çıkan klinker üretim kapasitesine sahip Afyon fabrikamızda üretim ve satış faaliyetlerimiz başladı. Yaklaşık 400 dönüm üzerindeki arazimize inşa ettiğimiz yeni fabrikamız, çevreci üretim göstergeleri ile lider, dijitalleşmenin endüstriyel otomasyona yansımaları ile önder, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile sektörümüzde benzersiz olacak ve bölgeye zenginlik katacaktır. Bu yatırımla hedefimiz, Çimsa’nın sektöründeki konumunu güçlendirmek, Türkiye’nin uluslararası arenada itibarlı bir markası olmak ve sürdürülebilir karlı büyüme stratejimiz ile beraber daha çok insana istihdam alanı yaratmaktır” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.