Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Çin Kalkınma Bankası’ndan TSKB’ye 200 Milyon ABD Doları Kredi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Çin Kalkınma Bankası’ndan (CDB) 200 milyon ABD Doları tutarında kredi temin etti. Kredi anlaşmasıyla ilgili bilgi sveren TSKB Genel Müdürü Suat İnce “Kredi, CDB’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında Türkiye’ye verdiği ilk kredi olmasının yanı sıra uluslararası finans kuruluşlarının ve yatırımcıların güçlü Türkiye ekonomisine güveninin devam ettiğinin önemli bir göstergesi niteliğini taşıyor” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Çin Kalkınma Bankası’ndan (CDB) 200 milyon ABD Doları tutarında kredi temin etti. CDB’nin Türkiye’de verdiği ilk uzun vadeli kredi olma özelliğini taşıyan ve Çin Halk Cumhuriyeti tarafından yürütülen ”Bir Kuşak Bir Yol Girişimi” (Belt and Road Initiative) kapsamında temin edilen krediyle TSKB, Türkiye’deki üretim sanayi, KOBİ, enerji, altyapı, sağlık ve eğitim projelerini destekleyecek.

11 Eylül’de imzalanan kredi anlaşmasıyla ilgili bilgi veren TSKB Genel Müdürü Suat İnce, anlaşmanın uluslararası finans kuruluşlarının ve yatırımcıların güçlü Türkiye ekonomisine güvenin devam ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bugün imzaladığımız kredi anlaşması, CDB’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi altında Türkiye’de bir bankaya sağladığı ilk kredi olma özelliğini taşıyor. Bu öncü adımın atılmasında büyük emeği olan Bakanlığımıza ve kalkınma yolculuğumuzda kıymetli bir iş birliği yaptığımız CDB’ye teşekkürü bir borç bilirim. CDB ile imzaladığımız bu ilk sözleşmeyle başlayan işbirliğimizin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. 69 yıldır Türkiye’nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine çok yönlü katkımızı stratejik hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla devam ettiriyor, paydaşlarımız için değer üretiyoruz. Bu son kredi anlaşmamız da yine kapsayıcı ve sürdürülebilir finansman alanındaki çalışmalarımızı güçlendirmemizde önemli bir rol üstlenecek.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.