Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti 27 Aralık 2023 Gündem Özeti 24 Aralık 2023 Gündem Özeti stajyerler

Fibabanka, 90.7 Milyon TL Vergi Öncesi Kâr Elde Etti

Fibabanka, 2017 yılı Haziran sonu itibariyle vergi öncesi kârını, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 90.7 milyon TL’ye yükselterek net kârını 72.6 milyon TL olarak gerçekleştirdi.

Fibabanka’nın 2016 yılı Haziran sonu itibarıyla 10.0 milyar TL olan toplam kredileri, yüzde 36 artışla, 2017 yılı Haziran sonunda 13.6 milyar TL’ye ulaşırken, kredilerin toplam aktifler içindeki payı yüzde 72 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin yüzde 57’sini oluşturarak 10.8 milyar TL’ye yükseldi.

2017 yılı ilk yarı sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert sonuçlardan memnun olduklarını belirterek bu yılki planlarına ilişkin, “Bu yıl dijitalleşme, tabana yayılma ve ürün çeşitliliğini arttırmaya odaklanıyoruz. İkinci çeyrekte KGF kredilerinin de etkisiyle özellikle KOBI ve ticari kredilerde büyüdük. Önümüzdeki dönemde de KOBI ve ticari kredilerin yanısıra Mikro, tarım ve bireysel gibi daha yaygın müşteri ağına ulaşabileceğimiz segmentlerde büyümeyi hedefliyoruz. Mayıs 2017 başında yurt dışında halka arz yoluyla gerçekleştirilen Basel 3 uyumlu katkı sermaye niteliğindeki tahvil ihracımız ile daha da güçlenen özkaynak tabanımız ilerleyen dönemlerde de Bankanın büyümesine ve Türk ekonomisine verdiği desteği artırarak sürdürmesine olanak sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.