Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Fransız ADP Group'un Türkiye Yatırımı 1.1 Milyar Dolara Çıkıyor

Akfen'in TAV'daki son hisselerini Fransızlara satışı konusunda anlaşmaya varmasının ardından TAV  ve ADP Gruptan üst düzeyde açıklamalar geldi.

Akfen'in TAV'daki son hisselerini Fransızlara satışı konusunda anlaşmaya varmasının ardından TAV ve ADP Gruptan üst düzeyde açıklamalar geldi. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, “Group ADP ile 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ortaklıkla 26 havalimanı ve yıllık 245 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformunu ortaya çıkarttık. Aradan geçen sürede, iki grubun sahip olduğu bilgi birikiminin yarattığı sinerjiyle ciddi bir büyüme ivmesi yakaladık. Hırvatistan ve Küba gibi farklı coğrafyalarda da birlikte çalışıyoruz. Bu son satın almayla birlikte ADP’nin Türkiye’de yatırımı 1,1 milyar dolara ulaşmış olacak. Bu durum bir Fransız şirketi olan ADP’nin Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvenini gösteriyor. Hisse alım işleminin TAV’ın finansal ve operasyonel yetkinliğinin yanı sıra Türkiye ekonomisinin potansiyeline olan inancı da yansıttığına inanıyoruz. Bu işbirliğinin bir Türk markası olarak yakaladığımız başarıyı çok daha yukarıya taşımamızı sağlayacağından, önümüzde yepyeni büyüme olanakları açacağından kuşku duymuyoruz. Başta çalışanlarımız ve müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri yaratmak üzere çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Group ADP İcra Kurulu Başkanı Augustin de Romanet ise söz konusu anlaşmayı şöyle değerlendirdi:
“Group ADP’nin TAV Havalimanları’ndaki payını güçlendirmesi, Türk havalimanı grubuyla 2012’den bu yana yürüttüğümüz sağlam ve uyumlu işbirliğimizin devamı niteliğindedir. TAV Havalimanları’nın yüzde 8,1 hissesinin alımı Group ADP’nin payının yüzde 46,1’e ulaşmasını ve bu stratejik yatırımda artan bir etkiye sahip olmasını sağlayacaktır. TAV yüksek performans gösteren ve Doğu Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya’da büyüme getiren bir şirkettir.”

SANİ ŞENER AYNI GÖREVE DEVAM EDECEK
Group ADP ve Akfen arasındaki hisse alım işleminin 2017 yaz aylarında tamamlanması bekleniyor. TAV Havalimanları’ndaki payını artıran ADP, ana iş alanı olan havalimanı işletmeciliğine odaklanma stratejisi çerçevesinde TAV İnşaat’taki yüzde 49 payını da Sera Yapı ve Tepe İnşaat’a 9 milyon Avro karşılığında devredecek. Satış işleminin tamamlanmasının ardından Sani Şener, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Yönetim kurulu ADP tarafından gösterilen beş aday, Sera ve Tepe’nin göstereceği birer aday ve dört bağımsız üye ile yine 11 üyeden oluşacak.
Paris’teki Charles de Gaulle, Orly ve Le Bourget havalimanlarını bünyesinde barındıran Group ADP, 2016’da bu havalimanlarında 97 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket, Paris dışındaki havalimanlarında da 2016’da 42 milyon yolcuya hizmet sundu.(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.