Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Garanti BBVA İle Doğan Holding’den Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştiren İşbirliği…

Garanti BBVA’nın Global Ödemeler ürünüyle SWIFT FileAct kanalını Türkiye operasyonları için kullanan ilk Türk firması Doğan Holding iştiraki Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş. oldu.

Doğan Holding, teknolojik yeniliklerde öncü banka olan Garanti BBVA ile devam eden işbirliği kapsamında, hazine operasyonlarını SWIFT FileAct kanalı aracılığıyla gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda Doğan Holding iştiraki Suzuki Motorlu Araçlar Pazarlama A.Ş., Garanti BBVA’nın, hem lokal hem de uluslararası firmaların Türkiye’deki hazine operasyonları için geliştirdiği Global Ödemeler ürününü kullanarak SWIFT FileAct kanalı vasıtasıyla işlemlerini gerçekleştiren ilk Türk firması oldu. Garanti BBVA, söz konusu Global Ödemeler ürünüyle, kurumsal müşterilerine hazine işlemlerini merkezileştirerek tek bir kanaldan yönetebilme imkânı sunuyor.

"Türkiye’de kullanılmasına öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz"

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, “Kurumsal bir Türk firması, ilk kez, Türkiye operasyonları için SWIFT FileAct kanalını kullanarak Garanti BBVA ile işlem gerçekleştirdi. Doğan Holding’le yaptığımız işbirliği kapsamında bu teknolojinin Türkiye’de kullanılmasına öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Yurtdışında kullanılan veya gelişmekte olan sistemleri Türkiye’deki kurumsal müşterilerimizin hizmetine sunmak her zaman önceliklerimiz arasında yer alıyor. Hazine operasyonlarını merkezi olarak yöneten uluslararası ve Türkiye’de yerleşik kurumlar Global Ödemeler ürünümüzü kullanarak bankacılık işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyor. Global Ödemeler ürünümüzün yanı sıra uluslararası ödemeler alanında müşteri odaklı, şeffaf, daha hızlı ve takip edilebilir ürünler sunmak üzere inovatif çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

"Garanti BBVA ve diğer bankaların desteğine müteşekkiriz"

Doğan Holding İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Bora Yalınay, Doğan Holding ve bağlı grup şirketleri olarak yeni teknolojilere çok önem verdiklerini belirterek, ,“2011’den beri devam eden Hazine ve Risk Yönetim Sistemleri yatırımlarımızın yanı sıra tüm dünyada finansal ortak ödeme platformu olan SWIFT sistemine 2018’de üye olduk. Grubumuzun ödeme altyapısını güvenli bir şekilde bankalarla entegre olarak SWIFT üzerinden gerçekleştirmeye başladık. Bu sistemle alınan banka ekstre bilgilerini ERP sistemleriyle entegre ederek hızlı ve dijital muhasebe alanında önemli bir adım attık. Türk şirketlerinin global ve güvenli ödeme sistemleriyle dünyadaki en iyi uygulamaları kullanmaları çok önemli, bu yönde Garanti BBVA ve diğer bankaların desteğine müteşekkiriz” diye aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Doğan Holding
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.