Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan tsk içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan bursa ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Garanti'den İlk Üç Ayda 1 Milyar 757 Milyon TL Net Kar

Garanti Bankası'nın  31 Mart 2019 tarihli konsolide finansal tablolarıyla göre yılın ilk üç aylık dönemindeki net kârı, 1 milyar 757 milyon  TL oldu. Garanti’nin aktif büyüklüğü 423 milyar 321 milyon 867 bin TL‘ye ulaşırken, aktif büyümesindeki temel etkenin Türk Lirası krediler olduğu bildirildi. Özellikle, Kredi Garanti Fonu’nun desteğiyle nakdi canlı kredilerin ilk üç ayda yüzde 6 büyüdüğü ve Garanti’nin ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı desteğin 323 milyar 221 milyon 232 TL olduğu açıklandı.

Banka'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada fonlama bazını dinamik bir şekilde yöneten Garanti’nin fonlama kaynakları içindeki en büyük ağırlığı yüzde 62 ile mevduatların oluşturmaya devam ettiği kaydedildi. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümeyle Garanti’nin mevduat tabanı 262 milyar 790 milyon 687 bin TL oldu. Açıklamada güçlü sermaye odağını koruyan Banka’nın sermaye yeterlilik oranının yüzde 15,5, özkaynak kârlılığının yüzde 15,6, aktif kârlılığının ise yüzde 1,8 seviyelerinde gerçekleştiği belirtildi. 


"Yabancı yatırımcıların güvenini teyit ettik"

İlk üç aylık mali tabloları değerlendiren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil; “2019 yılına zorlayıcı piyasa koşullarında ekonomiye destek vermeye devam ederek güçlü bir başlangıç yaptık. Yüksek sermaye yeterlilik rasyomuzun verdiği güvenle ülke ekonomisine katkımız artarak, ekonomiye verdiğimiz destek 323 milyar TL’yi aştı. TL kredilerde sektörün üzerinde büyürken, tüketici kredilerinde liderliğimizi sürdürdük. 2019 yılının ilk üç ayında TL işletme kredilerimizi yüzde 13 büyüttük. Fonlama tarafında ise finansman kaynaklarımızı çeşitlendirerek vadesini uzattık. Yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde, uluslararası piyasalardan 150 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli seküritizasyon kredisi temin ettik. Böylece sektördeki öncü konumumuzu pekiştirirken, yabancı yatırımcının Garanti Bankası’na duyduğu güveni ve uzun vadede Türkiye’ye gösterdiği ilgiyi de teyit ettik” dedi.

Uluslararası alanda ödüller

Uluslararası alanda Garanti’nin başarılarının ödüllendirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Erbil şu değerlendirmede bulundu:

“Müşteri odaklı yaklaşımımız, çözüm odaklı geniş ürün yelpazemiz, ihtiyaçlara özel sunduğumuz hızlı çözümler ve bankacılık alanında uzman ekibimizle Bankamız, dünyanın önde gelen dergilerinden Euromoney’nin araştırması sonucunda ‘En İyi Özel Bankacılık Ödülü’nün Türkiye’deki sahibi oldu. Öte yandan, Garanti Bankası olarak, müşterilerimizin dış ticaretteki çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Bu alanda müşterilerimize sunduğumuz çözümler ve yarattığımız değerle, Global Finance gibi önemli bir uluslararası platform tarafından bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası’ olarak ödüllendirilmekten son derece mutluyuz. Başta insan kaynaklarımız olmak üzere, müşterilerimize ve topluma katkı dahil tüm değer zincirinde gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalarımızla geçen yılın ardından bu yıl da Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girmeye hak kazanan Türkiye’den tek şirket olduk. Yurtiçi ve global piyasalarda çok hızlı hareketlerin olduğu son dönemde böyle başarılara ulaşmak oldukça değerli".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.