Hakan Ateş : 2022'de Turizm Yeniden Uçuşa Geçecek, Denizbank 3 Milyar Dolar Kredi İle Lider

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, turizm sektörünün pandemi koşullarında bile 11 milyar dolar gibi önemli bir döviz geliri ürettiğini belirterek "Faizler çok süratle gerileyecek ve bize yurt dışından sermaye girişi oluşacak. Türk halkı faizli hesaplara doğru çevirmeye başladı. Eskiden olduğu gibi Türk lirası mevduatının toplam mevduat içerisinde payını yüzde 50'nin üzerine çıkacağını göreceğiz. Altın ithalatında düşme, ihracatımızda yükselme, toplam ithalatta gerileme var. Turizm gelirlerimiz de böyle bir duruma rağmen iyi gidiyor. İleriye doğru umutla bakmamak için hiçbir neden yok. Turizmde 2021'den umutluyum, 2022'in de turizmin uçacağı bir yıl olacağına inanıyorum" Denizbank her zaman turizmcinin ve turizm sektörünün yanında olacak" dedi. 

Denizbank 3 milyar dolar kredi hacmiyle turizmde lider 

DenizBank'ın turizm sektöründe 3 milyar dolarlık kredi hacmiyle lider banka olduğunu belirterek "Denizbank yağmurlu günde de turizmcinin yanında. KGF’nin 5.8 milyar TL turizm sektörüne  sağladığı kefaletin yüzde 21’inde DenizBank var" dedi. 

Hakan Ateş, Denizbank'ın sponsorluğunda gerçekleşen 10.Uluslararası Online Resort Kongresi'nde yaptığı konuşmada pandemi sürecinde 6 milyar TL turizm kredisini yeniden yapılandırdıklarını açıkladı. 

"Turizm yatırımlarının finansmanında Denizbank var"

"Turizmde ve turizmi besleyen yatırımlarda hep DenizBank var" diye konuşan Ateş " Turizm sektörüne açılan toplam kredilerde Denizbank yüzde 17'lik pay ile en büyük banka konumunda. 
DenizBank turizm sektöründeki 3 milyar dolarlık kredi büyüklüğü ile liderliğini sürdürüyor. Sadece büyük firmalara değil, KOBİ sınıfına giren küçük otellere, restoranlara, işletmecilere ve sektörün tedarikçilerine de destek oluyor.Tur operatörleri ve acentalardan otellere, otellerden tedarikçilere çift yönlü olarak hizmet ediyor.Ülkemize döviz geliri yaratan turizm firmaları için, düşük maliyetli Exim kredilerine aracılık ediyor"dedi. 

Sektör bağlantılı yatırımlara 2.7 milyar dolar kredi

DenizBank’ın sektör bağlantılı yatırımlara da 2.7 milyar dolar finansman sağladığını ifade eden Hakan Ateş şu bilgileri verdi :

"Denizbank şehir içi ve şehirler arası turizm taşımacılığı,kıyı-liman-marine işletmeciliği, gıda tedariki, lojistik hizmet vb. sektörlerine 670 milyon dolar kredi açtı. İstanbul 3.havalimanı, TAV Bodrum ve İzmir Havalimanı, Ankara Hızlı Tren Garı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Antalya ve GazipaşaHavalimanları gibi stratejik projelere 2 milyar dolar kredi desteğinde bulundu. DenizBank, yavru vatan K.K.T.C.yatırımcılarının da yanında. K.K.T.C. yatırımlarına toplam 650 milyon dolar finansman desteği sağladık. KKTC Ercan Havalimanı ve Kıbrıs Barış Suyu Projelerinin finansmanında da Denizbank var. K.K.T.C.’de 5 yıldızlı otellerin toplam yatak kapasitesinin yüzde 67’sinde Denizbank'ın kredi desteğini görebilirsiniz ". 

Hakan Ateş, turizmin toparlanma sürecinin belirsizliğine dikkat çekerek , bu süreçte yeni seyahat alışkanlıklarına uyum sağlamak gerektiğini ve turizmde çeşitlendirmenin öne çıktığını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.