Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin azerbaycan EMİNE ERDOĞAN

Halkbank'ın Aktif Büyüklüğü 407 Milyar TL’ye Ulaştı

Halkbank yılın ilk çeyreğinde toplam kredilerini 2018 yılsonuna göre yüzde 8 oranında artırarak 369,6 milyar TL’ye yükseltti. KOBİ kredilerini de içeren nakdi ticari kredileri aynı dönemde yüzde 10,7 artışla 236,4 milyar TL’ye yükselen Halkbank, KOBİ kredileri alanındaki pazar payını da yüzde 17,3’e taşıdı. Aynı dönemde toplam mevduatı yüzde 8,4 artışla 269,7 milyar TL’ye ulaşan Bankanın aktif büyüklüğü ise yüzde 7,6 yükselerek 407 milyar TL’ye ulaştı.

Nakdi kredileri içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 41 olarak gerçekleşen Banka, bu alandaki pazar payını yüzde 17,3’e yükseltti. Konuya ilişkin açıklamada toplam mevduatı aynı dönemde yüzde 8,4 artan Halkbank'ın güçlü kaynak yapısını koruyarak bilanço kalitesini daha da artırdırğı belirtildi. 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada; “Bankacılık sektörü; uluslararası gelişmeleri yakından takip eden ve piyasa ihtiyaçlarına yönelik etkin çözümler üreten ekonomi yönetimimizin öncülüğünde yılın ilk çeyreğini başarıyla geride bırakmıştır. Kredi Garanti Fonu kefaletiyle hayata geçen KOBİ Değer Kredisi - 1 ve 2 paketleri başta olmak üzere, hayata geçen her yeni ürün özel sektöre güç vermiştir. Yurtiçindeki likidite ihtiyacının karşılanması noktasında, Bankamız da yoğun gayret göstermiş, finansman ihtiyacı duyan müşterilerimiz yeni ürünlerimizden uygun koşullarda yararlanmaya devam etmiştir"dedi. 

Esnaf da güvence altında

Halkbank’ın bankacılık faaliyetleri açısından büyük önem taşıyan esnaf ve sanatkârlara sunduğu kesintisiz desteği sürdürdüğünü belirten Arslan şöyle devam etti :

“Yılın geride kalan bölümünde esnaf kredilerine yine öncelik verdik, yılsonuna kadar esnaf ve sanatkâra 22 milyar TL kredi kullandırma hedefimiz doğrultusunda başarılı çalışmalar yürüttük. Bu doğrultuda 2019 yılı ilk 3 aylık dönemde 120.000 esnaf ve sanatkâra 11,6 milyar TL kredi kullandırarak esnaf kredileri bakiyemizi 39,4 milyar TL’ye, kredi bakiyesi bulunan esnaf ve sanatkâr sayımızı 542 bine yükselttik. Esnafımız kredi ihtiyacı duyduğu zaman ilk adresinin Halkbank olduğunu biliyor. Yurt genelinde 19 bin Halkbanklı bu güvene layık olmak için çalışıyor.”

İhracat ve turizm gelirlerindeki artış güven verici

İç piyasadaki canlılığın korunmasına büyük destek verdikleri bu süreçte, artan turizm ve ihracat gelirlerinin de piyasa aktörlerine güven verdiğini belirten Arslan şunları söyledi:

“Yılın ilk çeyreğinde özel sektörün nakit akışını düzenlemeye yönelik önemli tedbirlerin hızla olumlu sonuç vermeye başladığını hep birlikte gördük. Ekonomik reformların etkilerini daha yakından hissetmeye başlayacağımız yılın ikinci yarısında da özel sektörün yanında olacağız. Kaynak çeşitliliğimizi artıracak önemli çalışmalar yürüttüğümüz bu dönemde de müşterilerimize destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.