Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

Halkbank'tan Ekonomiye 231 Milyar TL Kredi Desteği

Halkbank 2016 yılının ikinci çeyrek dönemine göre toplam kredilerini  2017 ikinci çeyrekte yüzde 12,2 artırarak 231 milyar 276 milyon TL'ye çıkarırken, söz konusu dönemde 2 milyar 228 milyon net kar açıkladı. Halkbank'ın KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu ticari kredileri ise 2016 yılsonuna göre yüzde 14 artış göstererek 144 milyar 178 milyon TL’ye yükseldi. 

Halkbank, ikinci çeyrek sonu itibarıyla bilanço büyüklüğünü 2016 yılsonuna göre yüzde 14,4 artışla 264 milyar 808 milyon TL’ye taşıdı.Özkaynaklarını 2016 yılsonuna göre yüzde 11,7 oranında yükselten Banka, geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 566 milyon TL olarak gerçekleşen net kârını 2 milyar 228 milyon TL’ye taşıdığını açıkladı.
"BAŞARI GRAFİĞİMİZ YÜKSELİYOR"
İkinci çeyrek bilanço sonuçlarını değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye’nin uluslararası ölçekte sahip olduğu olumlu yatırım algısının devam edeceğini belirterek 
2017 yılında makro göstergelerin Türkiye ekonomisi lehine bir hareketliliği işaret ettiğini söyledi. 2017 yılı ile birlikte hayata geçen yapısal reformlar ve ekonomik hamlelerin Banka’nın başarı grafiğini oldukça yükselttiğine dikkat çeken Arslan şu bilgileri verdi :
“Halkbank olarak bu süreçte, gayrinakdi kredileri de içeren toplam kredilerimizi yüzde 12,2 oranında artırarak; Üreten Türkiye’ye 231 milyar 276 milyon TL finansman desteği sağladık. Kredilerimizi büyütürken, aktif kalitemizi de korumayı başardık. 79 yıldır olduğu gibi, en çok çalışan, reel sektöre en çok destek veren kurumlardan biri yine Halkbank oldu". 
"KOBİ DENİNCE HALKBANK"
Arslan ikinci çeyrek dönemi sonunda KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu toplam ticari kredileri 144 milyar 178 milyon TL’ye yükselten Halkbank'ın, Türkiye’de KOBİ bankacılığı denildiği zaman ilk akla gelen kurum olmaya devam ettiğini belirterek, yılın başında belirlenen büyüme hedeflerinden daha güçlü bir performans gösterdiklerini ve yılın ikinci yarısı için bütçe çalışmalarını KOBİ'lere daha fazla destek olmak üzere yeniden düzenlediklerini söyledi. 
Genel Müdür Arslan bu konuda; “Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinde anahtar rol KOBİ’lerin. Bu bilinçle KOBİ Bankacılığında asla hız kesmedik, 2002 yılı ve Haziran 2017 tarihleri arasında 1,5 milyonu aşan esnaf ve sanatkâra 67,5 Milyar TL hazine faiz destekli kredi kullandırdık. Esnaf ve sanatkârlara sağladığımız desteği sürekli artırmaya ve onların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz"dedi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.