Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti YKS iktidar oy ak parti ANZATSAN Mühendislik Orçun Okurgan Amazonun sahibi Jeff Bezos Bekir Başevirgen CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Koronavirüs

Halkbank’ın Enflasyona Karşı Korumalı Tahvil İhracına Yoğun Talep

Finans piyasaları için geliştirdiği yeni ürün ve hizmetlerle enflasyonla mücadeleye katkı sağlamayı sürdüren Halkbank’ın, Halk Yatırım aracılığıyla kurumsal ve nitelikli bireysel yatırımcılara yönelik geliştirdiği, Türkiye Sermaye Piyasalarında getiri şekliyle bir ilk olan Enflasyona Endeksli - Getiri (Faiz) Korumalı Tahvil ihracının toplam satış tutarı, planlanan büyüklüğün 2,5 katı üzerinde 520 milyon TL olarak gerçekleşti.

Halkbank'ın bu yenilikçi ürünü “ihraç anında taahhüt edilen faiz oranı” ile “vade sonunda oluşan TÜFE Endeksi yıllık değişim oranı + ek getiri oranı” karşılaştırıldığında hangisi yüksekse, o getiri oranını yatırımcılara kazandıracak. Vade süresi 368 gün olarak belirlenen ilk tahvil kapsamında, üç ayda bir kupon ödemesi yapılacak.

Yatırımcıların getirilerini koruma altına aldıkları Enflasyona Endeksli - Getiri (Faiz) Korumalı Tahvil ihracının gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Borçlanma Araçları piyasalarında bugüne kadar birçok ilke imza attık, bu alanda sektöre öncü olan çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz ve büyük ilgi gören “Enflasyona Endeksli Koruyan Mevduat Hesabı” ve “Enflasyon Korumalı Ara Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı” ürünlerimizden sonra, getirisini enflasyona endekslediğimiz tahvil ihracımız da yatırımcılardan büyük ilgi ve talep gördü. Talep toplama esnasında yatırımcılarımıza, ihracın vade başlangıç tarihinde belirlenen bir getiri oranı taahhüdü verdik. Bunun yanında, vade sonunda güncel TÜFE Endeksi Yıllık Değişim Oranı üzerine bir marj oranı ekleyerek ikinci bir getiri oranı hesaplayacağız. Bu getiriyi daha önce taahhüt ettiğimiz getiriyle karşılaştıracak, iki getiriden daha yüksek olanı yatırımcının kazancı olarak belirleyeceğiz. Bu ihraç sayesinde hem kaynak çeşitliliği sağlamış olmaktan hem de yatırımcılarımıza yüksek getiri güvencesi sunmuş olmaktan memnunuz. Bundan sonra da yatırımcılarımıza sermaye piyasalarında en verimli yatırım olanaklarını sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde yenilikçi tahvil ve bono ihraçlarını sürdürerek, bu piyasalardaki öncü oyunculardan biri olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.