Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

IC Holding, Antalya Havalimanı Hisselerini TAV Havalimanları Holding’e Devrediyor

ÜNLÜ &Co’nun danışmanlığında, Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı Antalya Havalimanı’nın ortaklarından IC Holding, yüzde49 oranındaki hissesini TAV Havalimanları’na devretmek üzere anlaşma imzaladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Rekabet Kurumu onaylarının ardından devir tamamlandığında TAV, diğer mevcut ortak Fraport ile eşit kontrol ve %50 temettü hakkına sahip olacak. 

İnşaat, enerji üretimi-dağıtımı, turizm, sanayi ve altyapı sektörlerinde faaliyet gösteren IC Holding ve grup şirketleri,Antalya Havalimanı’ndaki hisselerini, TAV Havalimanları Holding’e devrediyor. Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun finansal danışmanlığında başarıyla gerçekleşen bu işlem tamamlandığında, TAV Havalimanları Holding, Antalya Havalimanı’nın yüzde 49 hissesine sahip olacak.  Yapılan anlaşmaya göre, TAV, Alman Fraport ile eşit kontrol ve %50 temettü hakkına sahip olacak. 
Havalimanı işletmeciliğinde önemli bir işleme aracılık eden ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü “Türkiye’nin son dönemdeki önemli işlemlerinden birini başarıyla sonuçlandırmış bulunuyoruz. Bu işlem, bir taraftan faaliyet gösterdiği sektörlerde önemli başarılara imza atan ve Türkiye sınırlarını aşan projeleri hayata geçiren IC Holding’in mevcut varlığına değer katarken; diğer taraftan TAV Havalimanları Holding portföyüne Türkiye’nin 2. büyük havalimanını katmak suretiyle havalimanı işletmeciliği alanındaki konumunu pekiştirmektedir” diye konuştu.

ÜNLÜ &Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano “Bu seneye hızlı bir başlangıç yaptık, şirket satın alma ve birleşmelerinde 2018’in iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Sene başında imzalanan ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Korsini’nin satış işleminden sonra bu işleme de danışmanlık yapmaktan dolayı mutluyuz. Sene başında gerçekleşen bu 2 işlem M&A pazarının hareketli geçeceğini gösteriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.