Öne Çıkanlar istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı Koç Holdingin 2023 yılı net karı 16 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti

Kalkınma Yatırım Bankası’na 200 Milyon Dolarlık Kredi

Kalkınma Yatırım Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası arasında, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi ile kullanılmak üzere 15 yıl vadeli, 200 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Kalkınma Yatırım Bankası söz konusu krediyi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında değerlendirecek.

Kalkınma Yatırım Bankası’nın sürdürülebilir kalkınmaya desteği yeni bir kredi anlaşması ile devam ediyor. Banka, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi ile Asya Altyapı Yatırım Bankası ile üç yılı geri ödemesiz toplam 15 yıl vadeli, 200 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.Bu krediden, Türkiye Çevre Mevzuatı ile uyumlu olarak enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji temasında projeler geliştiren yatırımcılar yararlanabilecek.

"Ülkemizin geleceğine ve büyümesine yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz"


Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop “Kalkınma Yatırım Bankası olarak, kuruluşumuzdan bu yana başta sanayi ve turizm olmak üzere; enerji, eğitim, sağlık sektörlerinden birçok farklı projeye kredi desteği verdik. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin takipçisi rolümüz ve karbon salınımını azaltmayı öngören Sorumlu Bankacılık Prensiplerinin Kurucu İmzacısı kimliğimizle Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına öncülük edecek yenilenebilir enerji projelerini önemsiyoruz. Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan sağladığımız uzun vadeli bu finansmanla sürdürülebilirliği ön planda tutan yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını desteklemeye devam edeceğiz. Dinamik, yenilikçi, çevreye ve topluma duyarlı bankacılık anlayışıyla, çalışanlarımıza ve diğer tüm paydaşlarımıza değer katma misyonuyla, ülkemizin geleceğine ve büyümesine yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.


Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın Yatırım Operasyonlarından sorumlu Genel Direktör Yee Ean Pang ise “Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın enerji stratejisi ve sürdürülebilir altyapı gelişimine olan taahhüdü ile tam örtüşen bu kredi, Türkiye’nin yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi kapasitesini ve mevcut tesislerde enerji verimliliğini arttırmaya destek olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.