Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Katı Yakıtta En Fazla Üretim Ve Teslimat Linyitte

TÜİK verilerine göre, 2018 yılının Mayıs ayında en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti. Üretimin teslimatları karşılama oranının en düşüğü taşkömüründe gerçekleşirken, taşkömürü ve linyitin teslimatının en fazla yapıldığı yer ise termik santraller oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılının Mayıs ayına ilişkin katı yakıt istatistiklerini açıkladı. Buna göre, katı yakıtların 2018 yılı Mayıs ayı toplam satılabilir üretim miktarları, taşkömüründe 111 bin 377 ton, linyitte 6 milyon 491 bin 580 ton ve taşkömürü kokunda 375 bin 453 ton oldu. Katı yakıtların teslimat miktarları ise taşkömüründe 2 milyon 687 bin 330 ton, linyitte 6 milyon 624 bin 789 ton ve taşkömürü kokunda 460 bin 805 ton olarak gerçekleşti.

Üretimin Teslimatları Karşılama Oranı En Düşük Taşkömüründe

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı yüzde 4.1 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 81.5 iken linyitte yüzde 98 olarak hesaplandı.

Taşkömürü Ve Linyit Teslimatı En Fazla Termik Santrallere Yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde, taşkömürü teslimatının yüzde 50.2’si termik santrallere, yüzde 22.9’u kok tesislerine, yüzde 8.1’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken linyit teslimatının yüzde 89.7’si termik santrallere ve yüzde 5.9’u demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise yüzde 97.5’i demir-çelik sanayine sevk edildi.

Anahtar Kelimeler:
TüikLinyit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.