Öne Çıkanlar teb üniversite türkiye ihracatçılar meclisi cumhurbaşkanı erdoğan hava sıcaklığı türkiye suriye Eritre Prof. Dr. Necla Songür Meclis Başkanı Kahraman Veda Edecek eNBE Seçim ittifakı Süresi

Kerevitaş 2019 Yılında 2,5 Milyar TL Ciroya Ulaştı

Kerevitaş Gıda Sanayi, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, 2019 yılında konsolidede 2,5 milyar TL’lik ciroya ulaştığını duyurdu. Piyasa değerine göre Yıldız Holding’in halka açık ikinci büyük gıda şirketi olan Kerevitaş’ın geçtiğimiz yıl 343,6 milyon TL olan FAVÖK’ü 379,3 milyon TL’ye çıkarken; FAVÖK marjı %15,2 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlarla konsolide FAVÖK marjındaki iyileşme 100 baz puan oldu.

Kerevitaş’ın, Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nde 2019’da FAVÖK marjı %18,9 olarak gerçekleşirken, Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı %13,5 oldu. Bu sonuçlarla Dondurulmuş Gıda ve Konserve İş Birimi’nin FAVÖK marjındaki iyileşme 340 baz puan olurken, Yağ İş Biriminin FAVÖK marjı geçen sene ile aynı kaldı.

Satış kanalının ve ürün portföyünün maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi karlılığa katkı sağladı

2019 yılında satış kanalının, ürün portföyünün maliyet ve fiyat dengesinin doğru yönetilmesi sonucu satış hasılatı artışının üzerinde faaliyet kârı büyümesi ve kâr marjı artışları gerçekleştirildi. Gerek yağ gerekse dondurulmuş gıda ve konserve iş biriminde sunulan yenilikler müşterilerin beğenisini kazanarak hane penetrasyonunu artırdı; SuperFresh, Bizimyağ ve Teremyağ olmak üzere ana markaların liderliğini pekiştirdi. Kerevitaş dondurulmuş gıda kategorisinde %56, yağ grubunda ise markalı pazarda %66 pazar payıyla yılı güçlü pazar lideri olarak kapattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.