Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Mavi İlk Çeyrekte 387 Milyon TL Konsolide Gelir Elde Etti

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, 1 Şubat- 30 Nisan 2020 tarihlerini kapsayan birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle 19 Mart – 1 Haziran 2020 tarihleri arasında mağazalarının faaliyetine ara veren Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 387 milyon TL oldu.  Yılın ilk çeyreğinde 52 milyon TL zarar açıklayan şirketin FAVÖK’ü ise 20 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Mavi’nin e- ticaret kanalıyla yaptığı satışlar ise yüzde 41 arttı.

Mavi, güçlü stok yönetimi ve düşük borçluluğuyla sağlam bilanço yapısını koruyacak

Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz “Çalışanlarımızın, müşterilerimizin, iş ortaklarımızın sağlığını korumak ve şirketin finansal gücünü devam ettirmek en büyük önceliğimiz. Mavi olarak, güçlü risk yönetimi ve düşük borçluluk ilkemizin yanı sıra esnek stok planlaması ve %50’sinden fazlası jean’lerden oluşan zamansız ürünler sayesinde bu dönemin yaratacağı olumsuz etkilerle daha verimli şekilde başa çıkabileceğimize inanıyoruz. Denimin yanı sıra basic ve sezonsuz ürünlerle birlikte envanterimizin %70’ini tek sezona bağlı kalmadan yönetebiliyoruz. %80’i Türkiye’de olan tedarik zincirimiz verimli planlama yapabilmemizi sağlıyor. Sağlıklı bilanço yapımız sayesinde de likidite zorluklarını uzun vadeli bir bakış açısıyla yönetme imkanına sahibiz. 

Mavi’nin online siparişleri Mayıs ayından bu yana 5,5 kat arttı

Değişen dinamiklerle e-ticaret kanallarının önemine dikkat çeken Cüneyt Yavuz, “Kendi kanallarımızın yanı sıra çeşitlenen ve büyüyen marketplace işbirlikleri sayesinde Mayıs ayından bu yana online siparişlerimiz 5,5 kat arttı. Mavi’yi güçlü dijitalleşme ve CRM alt yapısıyla geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Perakendede ise, Haziran ayında üst düzey sağlık önlemleriyle mağazalarımızı açmaya başladık. Bu süreçte çalışanlarımızın hakkını korumak en büyük önceliklerimizin başında geldi. Koşullar ne olursa olsun, yönetim kalitemiz ve 4 bin kişinin üzerindeki yetenekli ekibimizle, değişimi, dinamikleri ve riskleri en iyi yöneten şirketlerin başında geleceğimizden eminim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.