Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa celal adan binali yıldırım Panathinaikos esnaf Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva ORDU çin ispanya ankara itfaiyesi

Michelin, 2017’nin ilk Çeyreğinde 5 Milyar 600 Milyon Euro Net Satış Elde Etti

Michelin, 2017 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %7,3'lük bir artışla 5 milyar 600 milyon Euro net satışa ulaştı ve hacim/ satış adedi bazında %7,3 oranında artış gösterdi.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İlk çeyrekte yüzde 7,3 artışla net satışlarını 5 milyar 600 milyon Euro’ya ulaştıran Michelin, Türkiye pazarı da dâhil olmak üzere büyümesini sürdürdü.

18” ve üzeri segmente %31 büyüme
18 inç ve üzeri segmentte tarihi bir oranla yüzde 31 oranında artış yaşayan Michelin, 2017 yılında piyasaya sunduğu yeni ultra yüksek performans lastiği MICHELIN Pilot Sport 4S ve 3PMSF kış sertifikalı ilk yaz lastiği MICHELIN CrossClimate lastikleri sayesinde performansını kanıtladı.

Binek araç pazarı yüzde 5 büyüdü
Binek araç ve kamyonet lastikleri alanında bütün bölgelerde pazarını genişleten Michelin, Türkiye’nin de dâhil olduğu Avrupa pazarında lastik sayısı bakımından yüzde 5 büyüdü. Bu pazarda net satışlarını %10,5 oranında artıran Michelin, 2 milyar 897 milyon Euro’dan 3 milyar 201 milyon Euro’ya yükseltti.

Ağır vasıta pazarı büyümeye devam ediyor
Ağır vasıta lastikleri pazarında ise yüzde 8 artış gösteren Michelin, Türkiye’nin yer aldığı Batı ve Doğu Avrupa’da yüzde 9 büyümeyi başardı. Çin’de uygulanan yeni yönetmeliklerin etkisi ile ise kamyon lastikleri pazarında Michelin bölgede yüzde 22 artış sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.