Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan kredi ihracı 120 onur yıl programı

Petkim Net Kârını 356 Milyon TL’ye Taşıdı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nca kurulan Petrokimya Holding A.Ş (PETKİM) yılın ikinci çeyreğindeki karını açıkladı. Net karı 356 milyon TL’yi bulan şirketin vergi öncesi kârının da (FAVÖK) ilk çeyreğe oranla yüzde 80 artarak 439 milyon liraya ulaştığı açıklandı.

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya şirketi olan Petkim, STAR Rafineri (SOCAR Türkiye) ortaklığı ile başladıkları 2018 yılının ikinci çeyreğinde 356 milyon TL net kara ulaştığını duyurdu. Şirket,  Nisan – Haziran döneminde 356 milyon TL net kâr elde ederken, faiz, amortisman ve FAVÖK kalemlerinde ilk çeyreğe oranla yüzde 80 artarak 439 milyon lira kazandı. Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Türkiye’de kurulan ilk rafineri olan SOCAR Türkiye’yle imzalanan ortaklıkla beraber yılın son çeyreğinde hammadde ihtiyacının tamamının buradan karşılanacağını belirtti.

Petkim, Operasyonel Verimliliğini Korudu

Petkim, Dünya piyasalarındaki yansımalar karşısında güçlü durma iddiasını sürdüreceğini ifade ederken yılın ikinci çeyreğinin sonucunda kaydedilen şu verileri açıkladı: “Petkim, operasyonel verimliliğini korudu. Yılın ikinci çeyreğinde, birinci çeyreğe göre net satışlarını yüzde 25 artırarak 2,3 milyar liraya çıkaran Petkim’in aynı dönemde net kârı da yüzde 183 artarak 126 milyon liradan 356 milyon lira seviyelerine geldi. Petkim’in ikinci çeyrekte faiz, amortisman ve vergi önceki kârı (FAVÖK) ilk çeyreğe göre yüzde 80 artarak 439 milyon lira olarak gerçekleşti. İkinci çeyrekte Petkim’in kapasite kullanım oranı yüzde 96 oldu.”

Dijital Dönüşüm Hedefleniyor

Mammadov, SOCAR Türkiye’nin bu dönemdeki katkılarının altını çizerek yılsonu verilerinde de iyi bir sonuca göz kırptıklarını ifade etti. Petkim’de orta vadede bir dijital dönüşümün gerçekleşmesinin amaçlandığını açıklayan Mammadov, “Bu yıl bizim için çok önemli bir yıl; çünkü verimliliğe çok önemli katkısı olacağına inandığımız dijitalleşme için yol haritamızı oluşturarak ilk adımlarımızı attık. Ayrıca ülkemizi ve sektörümüzü global arenada daha ileri taşıyacak stratejik ve yenilikçi Ar-Ge çalışmalarımız için dünyanın önde gelen bir enstitüsüyle bir işbirliğine başlıyoruz. Nihai hedefimiz Petkim’i kendi sektöründe en inovatif ve dijital şirket seviyesine getirmek" sözlerini kaydetti.

Mammadov, küresel alanda başarılarını arttırarak devam etmek istediklerini belirterek SOCAR Türkiye’yle garanti edilen hammadde ihtiyacıyla birlikte yola Türkiye’nin en güçlü petrokimya şirketi olarak yola devam etme hedefleriyle devam edeceklerini vurguladı. Mammadov, “Petkim şu anda Türkiye’nin petrokimya ürünü ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayabiliyor. Bu entegrasyonla Türkiye’nin ihtiyacı olan katma değerli ürünler üretmeye devam ederek, ekonomiye katkımızı da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
PetkimFAVÖK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.