Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Petkim’in Net Kârı 655 Milyon TL Oldu

Petrokimya markası Petkim, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 74 oranında artırarak 655 milyon TL’ye yükseltti.
 
Petkim, ilk yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre, Petkim’in faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 110 oranında artarak 906 milyon TL oldu. Şirketin net kârı, yılın ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 74 oranında artarak 655 milyon TL’ye yükseldi.  Ayrıca Petkim’in net satış oranının bu dönemde yüzde 59 artarak 2.3 milyar TL’den 3.6 milyar TL’ye çıktığı belirtildi.
 
Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, açıklamasında “Daha etkin bakım ve üretim süreçlerimiz, yüksek kapasite kullanım oranına ulaşmamıza fırsat tanırken, azalan maliyetlerimiz başarılı satış performansımız ile birleşince yılın ilk yarısında kârlılıkta yüksek seviyelere erişmemize katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.