Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk suriye cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE enflasyon

QNB Finans Varlık Faaliyetlerine Başladı

Sukuk piyasasında daha aktif bir rol oynamayı hedefleyen QNB Finansbank Grubu, bünyesinde kurulan “QNB Finans Varlık Kiralama A.Ş.” ile sektörde bir ilke imza atıyor. QNB Finansinvest’in bir iştiraki olarak faaliyetlerine başlayan QNB Finans Varlık, bir aracı kurum tarafından kurulan ilk varlık kiralama şirketi olarak faizsiz bankacılık ilkelerine uygun şekilde kira sertifikası ihraçlarında bulunacak.

Yeni iştirakleriyle ilgili açıklamalarda bulunan QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz, sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunacak ve yatırımcılarımıza katma değer sağlayacağına inandığımız farklı yatırım ürünleri sunmak üzere “QNB Finans Varlık” şirketini kurarak sektörde bir ilke imza attıklarını belirtti.

Karagöz, “Geçtiğimiz yıl QNB Finansbank Grubu iştiraklerinden QNB Finansleasing, sektörde ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirmişti. Bu alandaki fırsatları doğru değerlendirmek ve piyasadaki mevcut borçlanma araçlarına iyi bir alternatif olacak kira sertifikası ihracı ile farklı yatırım ürünlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılara ulaşmayı hedefliyoruz. QNB Finans Varlık, hem yurt içinde hem de yurt dışında kira sertifikası ihracı gerçekleştirebilecektir. QNB Finans Varlık, kira sertifikası ürününü yatırımcılara tanıtmayı ve kullanımını artırmayı ilke edinmiştir. QNB Finans Varlık sayesinde, QNB Finansbank grubu, SUKUK piyasasında daha aktif bir rol oynamayı hedeflemektedir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
QNB Finansinvest
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.