Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Roche İlaç’ın Satışları İlk Çeyrekte Yüzde 3 Arttı

Roche İlaç’ın satışları 2017 ilk çeyrekte yüzde 3’lük bir yükseliş göstererek 10 milyar 177 milyon İsviçre Frangı’na ulaştı.

Roche İlaç 2017’nin ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Roche, 2017 yılı ilk çeyreğinde de başarılı finansal çizgisini devam ettirdi.

Roche’un Grup satışları, sabit kur cinsinden yüzde 4 artışla 12 milyar 942 milyon İsviçre Frangı’na ulaşırken, Roche İlaç Bölümü’nün satışlarıyüzde 3’lük bir yükseliş göstererek 10 milyar 177 milyon İsviçre Frangı olarak gerçekleşti. Diagnostik bölümünün satışları ise özellikle immün tanı çözümleri sayesinde yüzde 6 büyüme kaydederek 2 milyar 765 milyon İsviçre Frangı’na ulaştı.

Grubun elde ettiği mali sonuçlara ilişkin Roche CEO’su Severin Schwan “2017’ye hem İlaç hem de Diagnostik bölümlerinde iyi bir büyüme ve klinik çalışmalarda önemli pozitif sonuçlarla başladık. İlk çeyreğin en dikkat çeken başarılarından biri yeni ilacımızın MS (Multipl Skleroz) tedavisi için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alması oldu. İlaç, hastalığın hem Tekrarlayan ve Düzelen hem de İlerleyici MS tipleri için FDA tarafından onaylanan ilk ve tek tedavi olma özelliği taşıyor.” dedi.

Önemli klinik çalışmalarda sona gelindi
Roche, 2017’nin ilk çeyreğinde önemli klinik sonuçları da açıkladı. Erken evre meme kanseri tedavi çözümüne ilişkin gerçekleştirilen FAZ III çalışmasında sona gelindi. Çalışma, pertuzumab-bazlı rejimle uygulanan cerrahi sonrası tedavinin, tek başına trastuzumab ve kemoterapiye kıyasla HER2-pozitif erken evre meme kanserli hastalarda invazif hastalık tekrar etme ve ölüm riskinde istatistiksel olarak anlamlı bir azalma sağladığını gösterdi.
2017beklentileri
2017’de Roche, sabit kur cinsinden tek rakamlı bir büyüme bekliyor. Hisse başına kazancın genel olarak sabit kur cinsinden ciroya paralel artması hedeflenirken, şirket bu yıl İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.
Roche Hakkında
İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.
Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryaller ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 29 ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) sekiz yıl arka arkaya İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Endüstrisinde sürdürülebilirlik alanında Grup Lideri seçilmiştir.
Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2016 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede 94 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2016 yılında Ar-Ge çalışmalarına 9.9 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 50.6 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugair Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.