Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Roche Üçüncü Çeyrekte Finansal Başarısını Sürdürdü

Roche’un grup satışları 2018’in üçüncü çeyreğinde %7 oranında artarak, 42.1 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaştı. Roche’un bu performansında, ilaç ve diagnostik alanında sunulan yeni çözümler önemli bir rol oynadı.

Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Roche, 2018 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Finansal başarısını sürdüren şirket, grup satışlarını sabit kur cinsinden %7 artarak 42.1 milyar seviyesine çıkardı. İlaç Bölümü’nün satışları %7 oranındaki artışla 32.7 milyar İsviçre Frangı seviyesine ulaşırken, Diagnostik Bölümü’nün satışları da %6 oranında yükselerek 9.4 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşti.


‘Yıl sonu hedeflerimize ulaşacağız’

Üçüncü çeyrek sonuçlarını yorumlayan Roche Grup CEO’su Severin Schwan, “Yılın ilk dokuz ayında gerek İlaç gerekse Diagnostik bölümlerimizdeki satışlarda son derece güçlü bir büyüme gösterdik. Geride bıraktığımız dönemde ilaç bölümümüz açısından en memnun edici gelişmeler, MS (Multipl Skleroz) tedavisi için geliştirdiğimiz ürünümüzün ve onkoloji alanındaki tedavilerimizin başarısıydı. Diagnostik tarafındaysa, immünodiagnostik başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda gücümüzü artırdık. Bugüne kadarki başarılı performansımızdan hareketle, yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımızı söyleyebiliriz” dedi.


2018 yılında satışların orta tek haneli rakamlarda büyümesini bekleyen Roche, hisse başına kazancın sabit kur cinsinden %10-19 aralığında artmasını hedefliyor. Şirket ayrıca bu yıl İsviçre Frangı cinsinden daha da yüksek temettü artışı gerçekleştirmeyi öngörüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.