Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

TEB’in Aktif Büyüklüğü 100 Milyar TL’yi Aşarken Net Kârı 723.2 Milyon TL Olarak Gerçekleşti

TEB’in aktif toplamı yılın başından itibaren yüzde 17 artarak, 100.7 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 723.2 milyon TL olarak gerçekleşti. TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler ise aynı dönemde toplam aktiflerinin yüzde 69’unu oluşturdu. Toplam 70 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2018 yarıyıl finansal sonuçlarını açıkladı.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in yılın ilk yarısında takipteki kredilerinin oranı yüzde 2.90 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 18 oranında artarak 65.8 milyar TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdüren TEB’in özkaynakları 9.6 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan yüzde 12’nin oldukça üstünde, yüzde 15.10 olarak gerçekleşti.

30 Haziran 2018 Tarihli Finansal Sonuçlara İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Net kar: 723.2 milyon TL

Toplam mevduat: 65.8 milyar TL

Toplam aktifler: 100.7 milyar TL

Toplam krediler: 70 milyar TL

Sermaye yeterlilik rasyosu: %15.10

Takipteki kredi oranı: % 2.90

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.