Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Tekfen Holding 2017 Yıl Sonu Hedeflerini Arttırdı

Tekfen Grubu 2017 yılının ilk 6 ayında, hedeflerinin üzerinde bir performans sergileyerek, konsolide bazda 3,344 milyon TL ciro; 485 milyon TL faiz, vergi, amortisman öncesi kâr (FAVÖK) ve 385 milyon TL net kâr elde etti. Elde edilen bu sonuçlar doğrultusunda, 2017 yılsonu net kâr beklentisini, yüzde 36 oranda artırarak, 617 milyon TL’ye yükseldi.

Uluslararası Müteahhitlik
Tekfen’in 2017 1. yarıyıl iş hacmi içinde yaklaşık yüzde 58 ciro payı ile önemli bir yere sahip olan Taahhüt Grubu, ilk 6 ayda 1.950 milyon TL ciro ve 160 milyon TL net kâr elde etti. Faaliyetlerini Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Katar, Suudi Arabistan ve Irak olmak üzere 6 ülkede ve toplam 18 projede sürdüren Tekfen Taahhüt Grubu’nun Haziran 2017 itibariyle kalan iş miktarı (backlog) büyüklüğü yaklaşık 3,6 milyar ABD doları seviyesinde oldu.

Türkiye’nin En Büyük Özel Sektör Tarım Kuruluşu
Tekfen çatısı altında yaklaşık yüzde 34.5 ciro payı ile bir diğer önemli yapı olan Tarımsal Sanayi Grubu, Toros Tarım markasıyla 2017 yılının ilk 6 ayında 1.156 milyon TL ciro ve 208 milyon TL net kâr yarattı.

Gübre alanında Ceyhan, Mersin ve Samsun’daki üç üretim tesisiyle, Türkiye’deki toplam kurulu üretim kapasitesinin yüzde 38’ini elinde bulunduran Toros Tarım ve ona bağlı iştirakler kimyevi gübre üretimi ve pazarlaması basta olmak üzere, tohumculuk, teknotarım ve fidecilikten oluşan tarımsal faaliyetler; Ceyhan ve Samsun’da gruba ait iki terminalde verilen limancılık hizmetleri ile Ceyhan’daki TAYSEB ile serbest bölge işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteriyor.


Yukarı Yönde Revizyon
Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili yaptığı değerlendirmede 2017 yılının ilk 6 ayında Tekfen Grubu başarılı bir mali performans sergileyerek operasyonel verimliliğini önemli ölçüde artırdıklarını belirterek, “ Uluslararası müteahhit olan Tekfen İnşaat şirketimiz, yeni iş alımında bu yıl da başarılı bir seyir göstermeye devam ediyor. İlk 6 ayda Katar’da 2022 Dünya Kupası finallerinin yapılacağı stadyumlardan Al Thumama Stadyum projesini alarak portföyümüze kattık. Daha bu hafta başı ise, Katar’da mevcut otoyol projelerimize ilave olarak bir otoyol ihalesinden daha başarıyla çıktık.Tarımsal sanayi şirketimiz Toros Tarım’ın gübre üretim maliyetindeki iyileşmeler ile ilk 6 aylık dönemde kârlılığımız arttı. Buna ilave olarak geçtiğimiz yıl milli güvenlik kaygısı nedeniyle nitratlı gübre satışına getirilen kısıtlama, bugüne kadar iç piyasaya ağırlık veren Toros’a ihracat kapısını açtı. Tüm bu gelişmelerin sonucunda ikinci yarıyılın öngörüsüne istinaden, yılsonu kâr beklentimizi yukarı yönde revize ettik” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.