Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Tekfen Holding 2017 Yılında 7.4 Milyar TL Ciroya Ulaştı

Tekfen Grubu 2017 yılında, konsolide bazda 7 milyar 487 milyon TL ciro, 1 milyar 5 milyon TL faiz, vergi, amortisman öncesi kâr (FAVÖK) ve 770,7 milyon TL net kâr açıkladı. Tekfen Grubu’nın, aktif büyüklüğü 9 milyar 367 milyon TL’ye, özkaynak büyüklüğü ise 3. Milyar 8 milyon TL’ye ulaştı.

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, mali sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada  “Tekfen Holding olarak, dünyada ekonomik ve politik belirsizliklerin egemen olduğu bir ortamda ihtiyatı elden bırakmayan, fakat kararlı bir yaklaşımla 2017 için belirlediğimiz hemen tüm hedeflerin üzerine çıkmayı başarmış bulunuyoruz”dedi.
2017 yılının, Tekfen Grubu’nun  halka arzının 10. yıldönümü olduğunu da hatırlatan Birgili, şu açıklamada bulundu:  “Yılı tarihi yüksek bir ciro ve kârlılık seviyesinde tamamlarken, Tekfen Holding hisselerinin borsadaki değerinin yıl içerisinde rekor üzerine rekor kırması, “kârlılık eksenli yeni büyüme” olarak belirlediğimiz yeni dönem hedefine ulaşma yolundaki çabalarımızın yatırımcılar tarafından da değerlendirilip desteklendiğini bizlere gösterdi. Yüzde 45’in üzerinde yüksek bir halka açıklık oranına sahip olan Holdingimiz hisselerinin 2017’de elde ettiği değer artışının, BİST 100’ün ortalama değer artışının yaklaşık dört katı olması, Tekfen’de başlattığımız dönüşüm hareketinin güçlü bir manifestosu olarak kabul edilebilir”.

TEKFEN TAAHHÜT  VE SANAYİ GRUBU

Tekfen’den yapılan açıklamaya göre Tekfen markasının yurtdışındaki en önemli faaliyet kolu olan  ve 2017 yılı iş hacmi içinde yaklaşık yüzde 65 pay ile önemli bir yere sahip bulunan taahhüt grubu 2017 yılında 4 milyar 86 milyon TL ciro ve 391 milyon TL net kâr elde etti.Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu ise 2017 yılındaki 2 milyar 24 milyon  TL satış geliri elde ederken, bu  grubun net karı ise 347 milyon TL oldu. Gübre alanında Türkiye’deki toplam kurulu üretim kapasitesinin yüzde 38’ine sahip olan Toros Tarım, 2017 yılında Ceyhan, Mersin ve Samsun fabrikalarında ortalama yüzde 83 kapasite kullanımıyla toplam 1 milyon 574 bin ton gübre üretimi gerçekleştirirken, üretim miktarı 2016 yılına göre yüzde 21,45 oranında, kapasite kullanımı ise yüzde 14 oranında artış gösterdi. Toros Tarım’ın toplam satışları yüzde 11 artışla 2 milyon ton seviyesine yaklaşırken, Şirket 2017 yılında 273 bin ton ihracat gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.