Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı türk silahlı kuvvetleri süt Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ihracat cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan beşiktaş 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Tüpraş Satışlarını Yüzde 5,1 Arttırdı

Tüpraş, 2017 yılının ilk yarısında 105,3 milyon Dolar yatırım harcaması yaparken, satışlarını yüzde 5,1 arttırdı.
 
Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin katkısıyla tam kapasite çalışan Tüpraş, 2017 yılının ilk yarısına ilişkin verilerini açıkladı. Buna göre, ilk çeyrekte başlayan Avrupa ve Rusya rafineri bakımlarının ikinci çeyreğe uzaması ve Orta Doğu’daki bazı rafinerilerde yaşanan arz kesintileri, Nisan ayında ürün karlılıklarına pozitif yansıdı. Açıklamada bu dönemde 7,8 Milyon ton üretim rakamına ulaşan Tüpraş’ın, 6,6 milyonu yurtiçine 1,4 milyon tonu da uluslararası pazarlara olmak üzere toplamda 8,1 milyon tonluk satış yaptığı bildirildi.
 
İkinci çeyreğe 52 Dolar/varil seviyesinden başlayan ham petrol fiyatı, ABD, Libya ve Nijerya’dan gelen üretim artışlarının yanı sıra Mayısta düzenlenen OPEC karar toplantısında kesinti miktarlarının değiştirilmemesinin de etkisiyle 44 Dolar/varil seviyesine kadar geriledi.
 
Ham petrol fiyatı, Dolar-TL kurundaki yükseliş ve toplam satış hacminin yüzde 5 büyümesi ile bu yılın ikinci çeyrek satış hasılatı yaklaşık yüzde 50 artarak 12,6 Milyar TL’ye ulaştı. Tüpraş, aynı dönemde faaliyet kârını 1,48 Milyar TL’ye yükseltirken, vergi öncesi kâr ise 1,43 Milyar TL oldu. Buna göre altı aylık satış hasılatını 25 milyar TL’ye çıkaran Tüpraş, ilk yarıyılda 2,3 milyar TL’lik net kâr rakamına ulaştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.