Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Türk Eximbank, Finansman Desteğini 22 Milyar Dolara Çıkardı

Türk Eximbank’ın 2017 yılının ilk yedi ayında ihracatçılara sunduğu toplam finansman desteği döviz bazında geçen yıla göre yüzde 18 oranında artarak 18,6 milyar dolardan 22 milyar dolara yükseldi.
 
Yılın ilk yedi ayına ilişkin verilerini açıklayan Türk Eximbank, ihracata desteğini dolar bazında yüzde 18 artırarak toplam ihracat desteğini yüzde 24,4’e yükselttiğini bildirdi. Açıklamada, ihracatçılara sunulan toplam finansman desteğinin döviz bazında geçen yıla göre 18,6 milyar dolardan 22 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.
 
Bu desteğin 13,8 milyar doları nakdi kredi, 8,2 milyar doları ise alacak sigortası olarak sağlandı.
 
Kredi Hacmi Yüzde 23 Arttı
Bankanın mevcut 28 kredi programı ile sunduğu destekler sonucunda 2017 yılının Temmuz ayı itibariyle kredi stoku TL bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre son dört yılın en hızlı artışıyla, yüzde 38 oranında yükselerek 70 milyar TL’ye ulaştı. Bankacılık sektöründe ise son verilere göre kredi hacminde yıllık bazda yüzde 23’lük artış yaşandı.
 
İhracatçıların yurtdışındaki alıcılarının ticari ve politik riskleri üstlenmeden faaliyetlerini yürütmelerine imkan tanıyan alacak sigortasında Ocak-Temmuz döneminde sigortalanan sevkiyat yaklaşık 8,2 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı.
 
İhracatçı Sayısı 2 bin 723 Oldu
Bankanın son 1 yıl içinde kredi müşterisi olan firma sayısı yaklaşık yüzde 12 artarak 8 bin 739’a ulaşırken, sigortalı ihracatçı sayısı ise son bir yılda yüzde 18,2 oranında büyüyerek 2 bin 723 oldu.
 
Türk Eximbank, uluslar üstü kuruluşlardan ve dünyanın önde gelen bankalarından sendikasyon kredisi ve ikili ticari krediler yoluyla toplam 2,7 milyar dolar kaynak sağladı. Verilerde bankacılık sektöründeki tüm ihracat kredilerinin yüzde 43,1’i Türk Eximbank’a ait olduğu bildirildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.