Öne Çıkanlar meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş kıbrıs ambulans kazım arslan pagev KADRO abd savunma bakanı İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu muş

Türk Telekom Üçüncü Çeyrekte 293 Milyon TL Net Kâr Elde Etti

Türk Telekom’un 2017 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına güçlü mali yapı, çift haneli büyüme ve rekor abone kazanımı damga vurdu. 2017’nin Temmuz-Eylül döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 10.1 büyümeyle 4.5 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom’un, 9 aylık geliri ise 13.3 milyar TL olarak gerçekleşti.

Türk Telekom’un 2017 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 2017 üçüncü çeyrekte 900 bin net abone kazanan Türk Telekom, halka arzdan bu yana tek çeyrekte en yüksek abone kazanımı gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı. Türk Telekom, toplam 40.5 milyon aboneye ulaşarak abone sayısı açısından Türkiye’nin açık ara lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. 

Yılın 9 aylık döneminde 1 milyar 250 milyon TL net kâr elde eden Türk Telekom, Temmuz-Eylül 2017 döneminde 293 milyon TL net kâr kaydetti. Üçüncü çeyrekte 554 milyon TL yatırım harcaması gerçekleştiren Türk Telekom’un 2017’nin 9 ayında yaptığı toplam yatırım ise 1.5 milyar TL’yi buldu.

Türk Telekom’un 2017 üçüncü çeyreğinde de güçlü mali yapısını ve çift haneli büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekenTürk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, şunları kaydetti: “2017 üçüncü çeyrekte yerli ve milli teknoloji kullanımının artırılması misyonundan hareketle geliştirdiğimiz platform özellikli yerli dijital klavyemiz TAMBU’yu kullanıcıların beğenisine sunduk. Yine aynı misyonla ABD merkezli küresel iletişim teknolojileri ONF (Open Network Foundation) platformuna özel statülü ortak üye olduğumuzu da belirtmekten gurur duyuyorum. Bu önemli küresel ağın bir parçası olarak, Türkiye ve dünya için yeni teknolojiler ve standartlar oluşturacağız ve yerli ve milli teknolojiler geliştirmeye ve ülkemize yeni değerler katmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde ise sağlık sektörü başta olmak üzere kurumsal girişim sermayesi kapsamında küçük girişimlere desteğimizi daha da artırarak, ülkemizin gerçek dijital dönüşümünü gerçekleştirmek ve de bilgi ve iletişim teknolojileri alanında bölgede söz sahibi olacağımız çeşitli ortaklıklar yapmayı değerlendiriyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.