Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin beşiktaş Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri chp niğde milletvekili ömer fethi gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik ORDU cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan David Dastmalchian Late Night with the Devil Şeytanla Bir Gece

Turkcell Üç Yılda 16 Milyar Daha Yatırım Planlıyor, İlk Çeyrekte 1.2 Milyar Net Kar

25 yılda 50 milyar TL yatırım yapan Turkcell gelecek 3 yılda yaklaşık 16 milyar TL daha yatırım yapmayı planladığını duyurdu. 

25. yılını kutladığı 2019’a hızlı bir başlangıç yapan Turkcell hedeflerini büyüttü. Grup bazında 5,7 milyar TL ile tüm zamanların en yüksek birinci çeyrek gelirini elde eden Turkcell, ilk üç ayda 2,3 milyon TL FAVÖK’e ulaştı. Net kâr ise geçen yılın ilk çeyreğine göre 1,4 kat artarak 1,2 milyar TL oldu.

Fiber müşteri 25 bin arttı

Sabit tarafta sunduğu internet çözümleri kapsamında Turkcell fiber abone bazına bu çeyrekte 25 bin yeni müşteri ekledi. Fiberin ulaşamadığı yerlerde ise mobil internet üzerinden yüksek hızlar sunan Superbox’ın kullanıcı sayısının 56 bine ulaştığı bildirildi. 

Yerli e-posta Temmuz ayında geliyor

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan yerli ve milli dijital servislere bir yenisinin ekleneceği müjdesini verdi. Yapılan açıklamada Türkiye’nin mühendisleri tarafından geliştirilen yeni e-posta hizmetinin Temmuz ayında kullanıcılara sunulacağı ve yılın üçüncü çeyreğinde de yapay zekalı Yaani Sesli Asistan'ın hizmete gireceği duyuruldu. 

1 milyar 10 milyon TL brüt kar payı

Öte yandan Turkcell Yönetim Kurulu 31 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek olan Genel Kurul’da görüşülmek üzere, 2018 mali yılına ilişkin toplam dağıtılabilir net kâr rakamının yaklaşık %50'sine denk gelen 1 milyar 10 milyon TL brüt nakit kâr payı dağıtılmasını teklif etme kararı aldı. Açıklamada önerilen kâr payının 18 Haziran 2019, 5 Ağustos 2019, 21 Ekim 2019, 17 Aralık 2019 tarihlerinde 4 eşit taksitte ödeneceği bilgisi verildi.

Anahtar Kelimeler:
TürkcellTurkcell Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.